Sant Cristofor, La festa

La festa al Palau.
I, amb la posta del sol -que no de la calor, perquè continuava estrenyent de valent però, això sí, amb indumentària més concorde a la temperatura regnant- la festa es traslladava al temple fester: el Palau de la Festa. Totes i cadascuna de les comissions dels dènou sectors de la ciutat, anaven ocupant les seues respectives ubicacions per a gaudir d’una estupenda vetlada amb sopar de “pa i porta”, l’espectacle dels balls i una animada fi de festes.

L’entrada a la sala del Palau de les Reines de les Festes i les seues respectives Dames de la Ciutat per a ocupar el seu lloc privilegiat, en primera fila, va ser aclamada per tot el respectable, posat en peus, aplaudint a les seues Reines que, ara sí, encaraven els seus últims instants del seu regnat.

Després d’uns minuts de bon menjar i millor beure, es va donar inici a l’espectacle “El Musical” amb el qual els més joves de les comissions, els Presidents i Madrines Infantils, les Madrines i els Presidents de les comissions i les Reines de les Festes i les seues Dames de la Ciutat; van voler delectar-nos interpretant un colorista i variat popurri d’actuacions.

A les regnes de l’espectacle dos joves però experimentats festers: Carla Collazos Rovira i el Sequiolo Marc Osorio Cazorla -Pregoner Infantil 2022- qui mostrava la seua enorme satisfacció per “prendre el relleu del gran Pere Pau”. Tots dos, amb molta soltesa i demostrant les taules que atresoren, van anar donant pas a les primeres actuacions, que van interpretar els comissionats infantils dels diferents sectors. A continuació, el divertit número dels Presidents Infantils.

Tot seguit, torn de les Madrines Infantils que, conformant dos grups, ens van interpretar, magistralment, dos números musicals. Integrada en el segon grup, la nostra Madrina Infantil, Alejandra, de roig carmí, va interpretar la seua coreografia de manera sublim, collint, juntament amb les seues companyes de número, una tancada ovació del respectable.

I sense dissolució de continuïtat, les Madrines de les Gaiates, també ens van interpretar dos números musicals. Era el torn de Lourdes, la nostra Madrina que juntament amb quatre companyes més de repartiment, totes elles espectacularment abillades amb un glamurós vestit rosa pastís amb falda de plomes, van estar magnífiques en la posada en escena del seu número.

A destacar el generós cos de ball que va acompanyar a totes i cadascuna de les interpretacions musicals de la nit. Un cos de ball amb clar color Sequil@ doncs formaven part del mateix Teresa i Balma Doumere Fabregat, Claudia Ortiz de Zayas i Nora Martí Conejos, joves de la nostra comissió.

Per fi va arribar una de les actuacions més esperades de la nit: la que ens ofereixen cada any els Presidents de les Gaiates. Aquesta vegada van triar el tema “Singing in the rain”. Al Gene Kelly, impermeable posat i paraigua en mà, van aparéixer les Presidentes i els Presidents de les dènou Gaiates, interpretant el tema indicat però adaptant la lletra al viscut en les passades festes de la magdalena perquè cantant, és possible, però sota la pluja, la intensíssima pluja, vam estar quasi els nou dies de festes. Una espectacular i divertida posada en escena que va culminar conformant una superba Gaiata amb els paraigües, sobre l’escenari del Palau, símbol de la força i unió d’aquest important col·lectiu fester de la nostra ciutat. I, no podia ser d’una altra manera, tot el públic posat en peus -amb el President del Patronat de Festes al capdavant- va aplaudir, a dolls, la magnífica interpretació del número musical.

Tancant els números musicals, les Reines de les Festes, Gal·la i Carmen, juntament amb les seues respectives Dames de la Ciutat, van interpretar sengles números musicals, sobre un espectacular escenari bellament decorat com és ja un costum en la qual els pares de les joves, dediquen molta porfídia.

Molta alegria, moltíssimes instantànies per a immortalitzar el moment i molta diversió després de tant temps sense poder reunir-nos i gaudir de la festa com només sabem fer tots els gaiaters. I els Sequiol@s no vam voler desaprofitar l’oportunitat que ens brindava aquesta celebració de la festivitat del nostre patró Sant Cristòfor per a reunir-nos de nou, viure la festa i gaudir-la fins a altes hores de la matinada.

Sant Cristòfor posa el punt final a l’edició festiva -aquesta del 2022, que ens ha durat prop de tres anys- i obri el nou cicle, la primera parada del qual serà l’elecció de les noves Reines de les Festes i les seues respectives Corts d’Honor. Als qui finalitzen la seua etapa, desitjar-los que ho hagen gaudit -en la mesura que s’ha pogut-; als qui tenen il·lusió d’iniciar-ho, molta sort. A tot i totes, moltes gràcies per l’esforç i dedicació realitzat perquè les festes de Castelló continuen sent un referent.

Fotos cortesía MUPHY


Fotos cortesía SEQUIOL

Fotos cortesía SEQUIOL

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*