Escola i secció de Dolçaina i Tabal
Cada dissabte al matí, d’octubre a maig, des d’aquest curs en una aula cedida amablement per l’Associació “Verge de Lledo” i sota la batuta i les ordres del polifacètic i professor de Dolçaiana i Tabal, Domingo, s’imparteixen les classes de aquests instruments tan típics de la nostra terra i en el qual tenen cabuda tots aquells que tinguin il·lusió i ganes d’aprendre o consolidar-se en la interpretació dels mateixos. Després, hi ha la secció, la part d’aquesta activitat destinada a participar en desfilades, trobades o aplecs o allà on es requereix la nostra presència Any rere any, l’escola de Dolçaina i Tabal, va donant els seus fruits, són alguns socis els que cada dissabte es posen sota les ordres de Domingo per aprendre el maneig d’aquests instruments tan nostres, però ens cal més gent interessada en gaudir d’aquesta activitat cultural-musical, per això, des d’aquestes línies, volem aprofitar l’ocasió per llançar una crida per afermar una de les activitats que la gaiata Sequiol posa al servei dels socis.
Futbol sala
I arribem a l’activitat més esportiva, el futbol sala perquè la gaiata 15, compta amb un equip de futbol sala que participa, des de fa unes quantes temporades, en una lliga entre diferents associacions culturals festives de Castelló. Potser el de menys sigui els resultats, tot i que aquest any, les coses van començar millor, es nota l’aportació de nova saba, de la joventut, però el veritablement important és l’esperit esportiu, la convivència, la il·lusió, la sana rivalitat entre associacions que amb nosaltres, comparteixen una mateixa finalitat, a part de l’afició a l’esport i en concret al futbol sala, les nostres tradicions i les nostres festes. Entre setmana, ja se sap, el dur i precís entrenaments i el cap de setmana, partit. Potser en això no arribarem a ser campions esportius, però som campions en il·lusió i sentiment festiu, això no ens ho treu ningú, comparteix amb nosaltres aquesta il·lusió, estàs convidat. En cada partit, en cada enfrontament, entre els membres de l’equip de futbol sala, no hi ha diferències, tots som del mateix equip i només n’hi ha un per tots i tots per un, encara que aquest un sigui la pilota.
Balls Tradicionals
Cada divendres a la tarda, els nens i nenes del nostre barri van al Cau per aprendre els balls típics del nostre estimat Castelló i les seues comarques veïnes. Bolero i jota, seguidilles i marineries del Grau, sota la direcció de la professora Lledó, els més joves s’inicien en l’art dels balls regionals. Els assajos són divertidíssims i molt molt soroll! I després de moltíssimes hores d’assajos, arriben les actuacions, tant dins de la setmana de la Magdalena com en altres actes com ara el Pregonet dedicat a la Mare de Déu del Lledó en les seves festes del mes de maig. Tremendament orgullosos ens sentim en la 15 dels nostres “ballaors” que, sempre acompanyats pel grup de “Dolçaina i Tabal”, fan les delícies de grans i petits en les seves actuacions.
Teatre valencià
Ja fa moltes dècades que en l’horta valenciana van començar a representar-se obres de teatre d’estil casolà, obres ambientades en el món rural o bé a la incipient classe mitjana de les ciutats mediterrànies en els anys 60/70. Històries de la quotidianitat, sempre carregades d’una bona dosi d’humor. Aquesta tradició es va anar estenent geogràfica i temporalment, i fa ja molts anys va arribar fins a la nostra Gaiata. Sempre dins de la programació de festes que Sequiol prepara amb afany per a la setmana de la Magdalena, hi ha una nit dedicada al Teatre Valencià. I aquesta representació no seria possible sense el grup de gent que cada any escull l’obra, adapta els papers, dissenya escenari i vestuaris, i per descomptat assaja al llarg de tot l’any perquè el gran dia surti tot a la perfecció. Actors de totes les edats, grans i petits, troben un lloc en el nostre Teatre Valencià. Si no hi ha prou papers, no els vam inventar! Perquè al final el que volem és fer passar una estona molt molt divertit a veïns, socis i amics del Sequiol.