Les Comissions de Gaiata, Ermitanes Honorífiques de la Magdalena

 

Les comissions de gaiata no són qualsevol col·lectiu ciutadà. Des de fa més de 70 anys són el cor de les Festes de la Magdalena, van ser fonamentals en la seua configuració moderna com a festes principals de tota la ciutat i des de 1945 fins avui han representat a Castelló en moltes i molt significatives ocasions. És per açò que l’Excel·lentíssim Ajuntament de Castelló va acordar distingir a les gaiates amb el títol d’Ermitanes Honorífiques de la Magdalena.

Amb aquell fi, l’Alcaldessa de la Ciutat, Amparo Marco, va reunir als representants de totes les comissions gaiateres a l’ermitori de la Magdalena i els va fer lliurament de les claus de la seua porta: “des d’avui vosaltres teniu les claus de la Magdalena i estic segura que serà per a tenir les portes de tot el que la Magdalena simbolitza ben obertes, de bat a bat, per a tota la gent de bona voluntat”.

En un acte tremendament emotiu per al col·lectiu gaiater, prenia també la paraula el regidor d’Ermites, Enric Porcar, que va voler aclarir que la distinció d’Ermitanes Honorífiques de la Magdalena naix amb la clara vocació de convertir-se “en la màxima distinció que l’Ajuntament de Castelló atorga a una entitat, agrupació o individu per la seua labor per fer més gran Castelló i per portar el nom de la ciutat” i va continuar explicant que des del Govern Municipal “confiem que aquest càrrec honorífic, que avui es concedeix per primera vegada, contribuïsca a la revaloració de la Magdalena i de tot el que simbolitza”.

Amb la Marxa de la Ciutat tocada per la Colla de Dolçainers i Tabaleters, l’alcaldessa de Castelló li va lliurar les claus de l’ermita de la Magdalena a Carlos Chipirraz, com a president de la Gestora de Gaiates, qui va obrir les seues portes.

La cerimònia, també va servir com a acte d’agraïment a la labor realitzada per Miguel Ángel Mulet com a ermità de la Magdalena durant els últims 16 anys.

Un preciós matí assolellat va acompanyar a l’emotiu acte celebrat en la nostra benvolguda Magdalena. Ara, les gaiates tenen la responsabilitat de protegir i donar a conéixer una part fonamental de la nostra història com a poble.

Fotos cortesía de A.C. Gaiata 15 “Sequiol”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*