Fira Internacional de Turisme, FITUR

Per segon any consecutiu, viatjava fins la fira de mostres de Madrid l’element més representatiu de les nostres festes magdaleneres, la Gaiata. Elaborada pels membres de l’escola d’artistes gaiaters, el monument era una rèplica exacta de la gaiata guanyadora la magdalena 2018, i per tant Gaiata de la Ciutat 2019. Amb una particularitat, i és que era desmuntable, facilitant el trasllat i l’entrada al pavelló de la fira.
Des de la declaració de les Festes d’Interès Turístic Internacional, la Junta de Festes, conjuntament amb el Patronat de festes, la Regidoria de Turisme i el propi Ajuntament de la ciutat, es van proposar donar el relleu que li correspon a la nostra setmana gran de festes i per tal motiu participar en esdeveniments com ara la major fira internacional de turisme que cada any es celebra en Madrid.
I per a ficar el fermall d’or a la presència de Castelló en Fitur, la recreació dels elements més tradicionals de la Magdalena, les canyes, les cintes i els rotllos, el cartell de Festes, l’avanç de la programació, música tradicional i, per suposat, les Madrines i els Presidents de les Gaiates, les Dames de la Ciutat i les Reines De les Festes 2019, acompanyades per membres de la Junta de Festes.
Tot un desplegament de castellonerisme per a donar a conèixer les nostres festes més populars, i en aquest esdeveniment no podia faltar el Sequiol. La Gaiata 15 va estar magníficament representada per la seua Madrina Andrea Molés Mir i la seua Dama de la Ciutat Infantil Nagore García Miravet, que amb la resta de comitiva castellonera, van donar a conèixer les nostres tradicions i festes als milers de visitants de la fira.

Fotos cortesía de Sequiol

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*