SANT CRISTÒFOR, PATRÓ DE CASTELLÓ

Amb l’arribada del mes de juliol, la ciutat de Castelló, es prepara per a honrara a un dels seus patrons: Sant Cristòfor. Una celebració en la qual pren protagonisme la Federació Gestora de Gaiates, perquè assumeix l’organització de part important dels actes amb els quals es complimenta al sant patró.

En aquesta edició, es reprenien costums aparcats després de dos llargs anys de pandèmia en les quals aquestes festes, o no es van celebrar o, quan es van fer, d’una manera més restringida. La del 2022 era la de la volta a la normalitat -o això havia de ser, perquè es va trobar a faltar alguna de la tradició més típica d’aquesta celebració, com era la benedicció dels vehicles i el lliurament de la tradicional cinta beneïda de Sant Cristòfor que, enguany, no podrem penjar del retrovisor del nostre cotxe-; amb l’afegit de gaudir d’una mascletà que no es va poder disparar en les passades festes de la Magdalena, a causa de les inclemències meteorològiques. però, anem a pams.

La missa.
Al migdia, es programava la celebració eucarística en la Cocatedral de Santa María amb la presència, en els primers bancs, de les Reines de les Festes, Carmen i Gal·la -enfilant ja la recta final del seu dilatat regnat que va començar en 2020-, a qui acompanyava tota la seua cort d’honor que conformen les seues respectives Dames de la Ciutat -entre les quals els Sequiol@s comptem amb Àgueda- i les representacions de les dènou comissions de sector; tots, malgrat els rigors de la data, lluint les seues millors gal·les castelloneares i elles, com mana el protocol, amb el cap cobert amb elegants mantellines.

La representació de Sequiol, com no podia ser d’una altra manera, estava encapçalada per les nostres Madrines, Lourdes Climent i Alejandra Sáez, acompanyades, en aquesta ocasió, pel Vicepresident Javier Rodríguez. Pese a la calor, van gaudir, emocionats, de la solemne missa que, una vegada finalitzada, va donar pas al festeig que, anunciat amb un espectacular volteig de campanes del Fadrí, traslladaria a tan distingida cort, juntament amb les màximes autoritats de la ciutat, fins al lloc emblemàtic del Primer Molí, on esperava la pólvora.

Fotos cortesía MUPHY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*