Processó Infantil de Lledó

De la mateixa forma que cada primer diumenge de Maig té lloc la cercavila litúrgica en el dia gran de la nostra Patrona, la Real Confraria de la Mare de Déu del Lledó organitzava per primera vegada una processó protagonitzada per gent menuda, possibilitant que estigueren a prop, molt a prop, de la Lledonera.
A l’esplanada de la Basílica, centenars de xiquets van imitar als majors, amb un festeig que va comptar amb enramada, escolanets, imatge de la verge, pal•li, grup de danses…, i per descomptat amb la presència de la Reina Infantil de les Festes, Lucía Burguete, acompanyada per les Dames Infantils de la Ciutat i els representants infantils d’algunes Comissions de Sector. Entre ells, naturalment, els petits sequiolos, Iker i Nagore, màxims representants dels xiquets de la Gaiata 15 en 2018.
Després de l’Eucaristia, amb els nervis i inquietud emocionada dels més xicotets, la Reina i Senyora de la Plana, sortia triomfant de la basílica sota una pluja de pètals de roses llançades des de la casa prioral.
Seguint un camí de fulles de taronger, com succeeix cada primer diumenge de Maig, la peanya amb la petita imatge de la Lledonera, era portada per emocionats i orgullosos xiquets.
Un acte molt emotiu que es tancava amb el retorn a la Basílica de la Verge del Lledó mentre les veus de tots els presents, grans i petits, cantaven la Salve.

Fotos cortesía de Sequiol

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*