PRIMER DIUMENGE DE MAGDALENA 2022

Per a començar el dia ben d’hora, i com exigeix la tradició, és moment d’iniciar la Romería de Canyes. La Gaiata 15, representats per la nostra Madrina, Lourdes Climent, Madrina Infantil, Alejandra Sáez, President Infantil, Manel Rubio, acompanyats per la Presidenta de l’Associació Elisabeth Breva i el nostre Sequioler Javier Rodríguez, que, amb molta il•lusió, van partir des de l’Ajuntament de Castelló fins al seu destí, l’ermita de la Magdalena. Amb els vestits de llauradors i llauradores, i una canya a la mà amb la cinta de les festes, comença aquest tan esperat trajecte.
També van complir amb la tradició els nostres sequiolers i antics representants de l’associació, Marc Osorio, com a Pregoner Infantil, Águeda Ibars, com a Dama de la Ciutat i Andrea Molés, com a Dama de Companya de la Na Violant.

Aquest primer diumenge de les festes, va ser un dels pocs dies que vam poder gaudir del temps, ja que, el bon clima i el sol ens van estar acompanyant també en aquest pelegrinatge. Al migdia, ja vam donar per finalitzada la Romeria, i amb les mateixes ganes i forces, vam anar a fer el trasllat de les gaiates, preparant-les ja per a lluir-les per la Ciutat.
Però la pluja no ens va donar treva en aquest moment, la qual cosa va dificultar el trasllat i que ens va causar alguns problemes, encara que vam tindre la sort que els nostres companys de l’Associació Cultural Gaiata 18 Crémor, no van dubtar a ajudar-nos, als qui agraïm molt el favor.

I, com no, per a finalitzar un dia de tradició com aquest, va arribar el moment d’il•luminar la ciutat, que després de dos anys havia estat apagada. Encara que no va parar de ploure, nosaltres, els castelloners i castelloneres, no vam dubtar en, a part de portar la canya en una mà, acompanyar-nos també d’un paraigua, i desfilar amb molt d’orgull pels carrers de Castelló, al costat de la llum de nostres Gaiatas.

Obrim la desfilada acompanyats de ¨les xiquetes del meneo¨ davant de les Gaiates, lluint els seus vestits de tul de color blanc, dels estendards, de tota la nostra associació, de la comissió, infantil i major i dels nostres representants Manel, Alejandra i Lourdes.
Però sobretot, acompanyats de tots aquells que ens donen suport cada any, amb aplaudiments i somriures, que ens van fer tornar a escoltar aqueixos ànims cridant ¨la volteta, la volteta¨, de la colla que, any rere any, sempre són ací, preparats per a tocar aquella cançó que tant ens agrada escoltar, cridant ¨guapa, guapa y guapa¨, tots aquells que van ser allí, malgrat la pluja, el nostre volgut Castelló, els que sempre ens acompanyen i els que sense ells, res d’això seria possible.

  • Fotos cortesía SEQUIOL

    Fotos cortesía SEQUIOL

    Fotos cortesía SEQUIOL

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*