PRIMER DISSABTE DE MAGDALENA 2022

El principi de les Festes de la Magdalena és el moment en el qual arriba la completa alegría, començen a eixir les primeres llàgrimes, les primeres il•lusions, les primeres abraçades, i per descomptat el principi de la màgia.

La Magdalena 2022 en la Gaiata 15 comença amb més força que mai, ja que comptem amb gran varietat de representants en les festes. Les nostres madrines, Lourdes Climent i Alejandra Saez, i el nostre president infantil Manel Rubio com a càrrecs de la Gaiata.
A més aquestes festes tenim l’honor de tindre a una sequiolera com a Dama de la Ciutat, Águeda Ibars Agramunt, qui va ser Madrina de la nostra gaiata l’any 2018. Però és que també tenim el gran honor de dir que, una vegada més, un dels xicotets sequioleros ens cantarà el pregó infantil damunt del cavall, el nostre pregoner infantil Marc Osorio Cazorla, qui sempre ha mostrat ser un xiquet molt alegre i atrevit per a tot. I finalment, comptem també amb una sequiolera més, Andrea Molés com a Dama de Companya de la Na Violant 2022, qui va ser Madrina de la nostra gaiata en les festes del 2019. Unes festes al complet, i dels qui estem molt orgullosos.

Quina millor manera de començar a sentir que ¨ja el dia és arribat¨ que amb el fum i els petards de la primera mascletà.

Les nostres madrines, Lourdes Climent i Alejandra Saéz, i el nostre president, Manel Rubio, ja estaven més que preparats per a aquell moment que portaven esperant tant de temps, ja que el covid els havia retardat aquest dia per dos anys.
Vestits ja amb els tratges de castelloner i castellonera, els nostres càrrecs es dirigeixen cap al recinte de mascletà, al Primer Molí.

A les 12 del matí començava la primera mascletà, protagonitzada per la Pirotècnia Germans Sirvent d’Alacant, poc abans de llançar el primer avís, va començar la pluja, llavors va ser quan van vindre la resta d’infortunis, com el retard que va haver de les regnes i la seua cort, que va provocar que no estigueren al començament d´aquesta. Malgrat tot això, la mascletà va poder tornar a començar, amb tots allí per a poder gaudir-la, encara que amb un paraigua per a cobrir-nos.

Lourdes, Alejandra i Manel van seguir amb un somriure ben gran al rostre, ja que van gaudir molt d’aquest primer contacte amb les festes tan esperades, igual que tots.

La desil•lusió va arribar aqueixa mateixa vesprada, quan poques hores abans de començar el Pregó es va anunciar que había de ser cancel•lat, ja que la pluja impedía que es poguera realitzar en bones condicions. No obstant això, la pluja ens va donar una mica de treva i vam poder gaudir d’una espècie de ¨Pregó alternatiu¨, on el Pregoner, Chema Prades, va eixir al balcó de l’Ajuntament de Castelló per a cantar el pregó de Castelló.
Aquest acte es va celebrar a les 18h de la vesprada, vam acudir a la Plaça Major per a escoltar el nostre Pregoner poder pronunciar aquelles paraules que tant ens emocionen.
En aquell moment tots vam poder gaudir del principi de les Festes de la Magdalena 2022, diferents però igual de boniques.

Fotos cortesía SEQUIOL

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*