Presentació Gaiata 15 Sequiol

Era la nit del Sequiol, de les seues Comissions, i sobretot, era la nit d’Àgueda Ibars, Nagore Garcia i Iker Miralles. Per fi aplegava el gran dia, 18 de novembre de 2017, Palau de la Festa, nit de gala i moltes emocions.
Poc abans de l’hora d’inici de la presentació, es van reunir al Cau tots els protagonistes, Madrines, Presidents, Dames d’Honor, acompanyants, majors i infantils, col•laboradors i portaestendards, per a rebre la primera sorpresa de la nit. Un trenet els portaria fins al Palau de la Festa. Una Panderola moderna que va fer gaudir moltíssim a tots, grans i xiquets.
L’aplegada del trenet al Palau va ser rebuda per la Secció de Dolçaina i Tabal del Sequiol, sempre present en els actes importants de la nostra Gaiata. Allí estaven familiars, convidats i amics, per tal de rebre amb un fort aplaudiment als representants del Sequiol en la seua desfilada cap a l’interior del Palau.
Uns minuts després s’apagaven les llums i començava l’acte amb un escenari majestuós, molt sobri i amb moltes cadires preparades per a l’aplegada de la nombrosa comissió sequiolera. D’entre la foscor, sorgia la meravellosa veu de la cantant Noelia Agramunt amb el “I will survive” de Gloria Gaynor. Amb les pantalles de Led, i els ballarins de Castellón Baila acompanyant la cançó, el Palau es transformava en un espectacular teatre de Broadway i les primeres llàgrimes d’emoció començaven a sortir dels ulls dels nostres màxims protagonistes. Àgueda mai haguera imaginat que sa tia Noelia, recuperant-se de la ruptura del peu esquerre , actuaria en una nit tan especial per a ella.
Després d’un impactant inici, el presentador Rubén Peña, grandíssim mestre de cerimònies, feia pujar a l’escenari els portaestendards, Fernando Carratalà i Carlos Porcar, així com les col•laboradores i portadores de bandes, Marta Berí, Yomara Valls, Maria Voltes, Balma Doumere, Laura Sala, Maria Collados i Mar Sanahuja, i els Presidents de la Gaiata, Elisabeth Breva i Iker Miralles. Era el torn dels més xicotets, la nostra nombrosa Comissió Infantil: Alexander Belinschi, Ainara Salinas, Mª Isabella Savin, Alonso Fernández, Leyre Salinas, Javier Marin, Claudia Alcarria, Quique Molés, Valeria González, Víctor López, Lucia Benedito, Carlos Benedito, Lucía Ortiz, Juan Carlos Francisco, Malena García, Alejandra Sáez, Claudia Ortiz, Natalia Queral, Victoria López, i la Madrina d’honor infantil Martina Aguilera.

Fotos cortesía de Ediciones digitales “Muphy”

Amb la pujada dels més menuts a l’escenari, aplegava la segona actuació de la nit, el Musical Cabaret interpretat pels ballarins de Castellón Baila. Les monumentals pantalles de leds ens ambientaven en el Berlín de 1931, on “Cabaret” mostrava com deixar-se guiar pel cor per sobreviure en un món que s’enfonsava.
Després d’abandonar el Kit Kat Club i el seu cabaret més famós, era el moment de rebre a la gent jove sequiolera: Tamara Sabater i Fran Agramunt, Nuria Águila i Alejandro Breva, Maya Aguilera i Jorge Martí, Adriana Llopis i Luis Rivas, Andrea Molés i Adrián Doumere, Noelia Sala i Roberto Belenguer, Raquel de Dios i Pablo Sanahuja, Marta Gual i Daniel Rubia, Lourdes Climent i Lorenzo Martínez, i finalment la Madrina d’honor Raquel Prats, acompanyada per Álvaro Voltes.
I darrere d’ells, els nostres magnífics representants en la magdalena de 2017, la Madrina infantil Teresa Doumere amb el President Infantil Marcos Rodríguez, i la Madrina, Beatriz Belenguer, acompanyada pel vicepresident Vicente Javier Queral.
A l’escenari de la Gran Família Sequiolera només li faltava el més important, els seus màxims representants per a la Magdalena de 2018. Però abans que aquests pogueren completar-lo, Àgueda tornava a emocionar-se, tot i que els seus companys de claqué a l’acadèmia Castellón Baila, interpretaven un clàssic, “Cantando Bajo la LLuvia” de Gene Kelly, una divertida comèdia ambientada en el pas del cinema mut al sonor.
Amb el Palau posat en peu, i amb la música de “Star Wars”, la que done inici a cada pel•lícula de George Lucas, la Madrina 2018 Àgueda Ibars, la Madrina Infantil 2018 Nagore Garcia i el President Infantil 2018 Iker Miralles, feien la seua aparició. Tots tres estaven molt emocionats, però especialment la careta d’Iker revelava que la música escollida li havia fet moltíssima il•lusió.
Després de rebre la banda i les flors, i una vegada asseguts a la part central de l’escenari, arribava el torn de les Ofrenes, i la primera d’elles va ser musical, de l’Acadèmia Castellón Baila que té per alumnes a les dues Madrines Sequioleres. La pel•lícula escollida en aquesta ocasió fou “El Rey León”. Amb aquesta actuació aplegava una altra de les sorpreses de la nit. Els xiquets i xiquetes companys de Nagore en les classes de funky, formaven part del grup de ballarins que recreava al “Rey Leon”, molts d’ells a més, companys de classe al col•legi. Les llàgrimes sortien als ulls de Nagore, especialment quan els xiquets seien al seu voltant. Va ser un moment molt emotiu.
Després venien la resta d’Ofrenes: Club de Pesca el Gregal, Centre Aragonés, centre Asturià, centre Gallec, centre Aragonés, Club Esportiu Castelló, Ajuntament de Benicàssim, Ajuntament de Viver, Falla La que Faltava de La Vall d’Uixó, Falla Barri València de Borriana, Federació de Colles, Federació Gestora de Gaiates representada en aquesta ocasió per la Gaiata 1 “Brancal de la Ciutat”, i l’Ajuntament de la Ciutat de Castelló.
Abans de desfer l’escenari, es recuperava un altre dels musicals més famosos de la història, “Moulin Rouge”, en el qual un jove escriptor bohemi s’enamorava d’una bella cortesana del cabaret. Espectacularitat, amb les pantalles de leds transportant-nos al Paris de l’any 1900, on la Modernitat buscava enderrocar el pensament convencional.
Era el moment de desfer el nostre particular Gran Teatre de Broadway. Baixaren els xicotets i els joves, les nostres comissions, i aplegà l’hora d’acomiadar com calia als màxims representants de 2017, Beatriz, Teresa i Marcos. Després de deixar el seu record en forma de corbatí en els estendards, saludaven per última vegada des de dalt l’escenari amb emoció i un fort aplaudiment de tots els assistents al Palau.
Abans que els màxims representants sequiolers per al 2018 abandonaren l’escenari, es recreava un dels musicals més famosos de la història cinematogràfica de Hollywood, “Grease” de John Travolta i Olivia Newton-John. Tancaven l’acte Àgueda, Nagore i Iker, baixant de l’escenari acompanyats per la banda sonora de Harry Potter.
El fi de festa començava com mana el protocol amb el nostre Rotllo i Canya. Música, ball, fotos, rialles, i moltíssima alegria perquè l’acte havia eixit a la perfecció.
Ara el que tocava era pensar en els monuments gaiaters, el Llibret, la programació d’actes de la setmana de la Magdalena, …., i perquè no? Començar a pensar en la presentació de l’any que ve…

Fotos cortesía de A.C. Gaiata 15 “Sequiol”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*