“PERQUÈ ENS HO MEREIXEM”

No podia deixar passar esta oportunitat per a agrair, una vegada més, i de forma pública i rotunda, tot l’esforç abnegat i el professional treball que desenrotlla, de forma eficaç i eficient, tots els que conformem la gran família Sequiolera. Ells i elles, els xiquets, els jóvens i els menys jóvens -que no majors- doncs l’edat va amb el cor, amb el sentir, amb la passió amb què s’escometen els reptes i d’això, els Sequiolos demostrem, dia a dia, minut a minut, que som jóvens d’esperit i ens atrevim amb el major dels reptes, cada any més insuperable, però al final sempre ho aconseguim. Per esta passió que poseu en la consolidació del Sequiol com la millor Gaiata del món vull agrair-vos-ho, a tots i cada un de vosaltres:
• No és possible culminar un espectacular monument amb el seu gaiato si no s’ha anat conformant cada un dels elements que es va acoblant per a conformar el tot. Des del primer moment que la mina del llapis crea el seu primer esbós comencen a crear-se sinergies positives que donen pas a les primeres idees. Unes idees que comencen a quantificar-se i traslladar-se als diferents oficis que complixen professional i eficientment -però de forma altruista- les seues comeses. Estructura metàl•lica, tall de metacrilat, disseny i pintura de les vidrieres, disseny, instal•lació i programació de sistema luminotècnic, tall, talla i decoració de fusta… Una infinitat de disciplines que convergixen en Gaiata. I d’açò, tots els Sequiolos del “Matadero” saben i molt, prova d’això les magnífiques obres mestra que presenta Sequiol a concurs -encara que sempre hi ha qui no ho aprecie votant zero punts, veritat?-.
• I tot l’anterior no seriosa possible si l’importantíssim treball que desenrotlla un nombrós grup de Sequiolos. Silenciós, sacrificat, -no, molt sacrificat doncs no sempre són ben rebuts- i no sempre reconegut. Són les persones que atenen als nostres socis i veïns, que porta a porta, pujant i baixant escales, amb moltes ganes – quasi sempre, però altres sense elles- van recaptant fons, mantenint el pols del sector i sent eixe nexe d’unió imprescindible entre l’associació i els seus socis i veïns. I també els que perseguixen la col•laboració dels comerços -del barri i fora d’ell- que permeten, amb la seua col•laboració en publicitat, mantindre l’alt nivell que presenten les nostres publicacions. Sense eixe treball res tindria sentit doncs nostre objectiu és motivar els nostres associats i veïns i ser un motor econòmic del nostre sector.
• Que puc dir de les nostres comissions? Són l’enveja de totes les Gaiates. Pel seu nombre, per la seua implicació, pel seu castellonerisme, per la seua bellesa d’esperit que fan que Sequiol tinga la millor representació de tota la Ciutat. En qualsevol acte, en qualsevol desfilada es nota vostre port, la vostra elegància, el vostre saber estar, una cosa que m’enorgullix molt personalment, doncs a tots -Madrines, President Infantil, Dames i acompanyants, Dames Infantils i ampanyants- A TOTS, vos considere com a “fills” meus i em sent molt orgullosa de dir: “Ací van els meus Sequiolos”. I si parlem dels infantils, eixos si que ens donen marxa!. Amb ells la Panderola pareix l’AVE.
• I quan Sequiol es vist de festa, més ocasions tinc de sentir-me orgullosa dels meus Sequiolos. Pocs locals professionals tindran la mateixa eficiència i organització en la intendència -mai falta de res en les nostres barres i si falta… se’n va i es compra -. Amb la millor atenció, sempre amb un somriure darrere de les barres. El Càtering Sequiol de la “Chefa i les seues xiques” és espectacular, amb canapés de disseny i, sobretot, boníssims.
• Però, a més de passar-nos-ho bé, complim amb la nostra labor de promocionar i difondre les nostres tradicions i per a això disposem d’unes publicacions i un finestra oberta a la xarxa de xarxes i a les xarxes socials. I perquè açò siga possible, uns patits Sequiolos coordinen articles, els escriuen, van sempre amb les seues màquines a costes per a deixar constància gràfica, dissenyen la web i la mantenen sempre al dia, atenen la informació en les xarxes socials.. Tots ells realitzen un admirable treball que dóna visió a Sequiol cap a l’exterior.
• El gran assortiment de possibilitats que Sequiol brinda als seus associats entre activitats culturals i esportives, crea un sobre esforç de tasques que mereix la meua total admiració. Des d’idear un projecte de presentació, la seua producció, escenografies i inclús interpretació, fins als tallers de teatre, major i infantil; nomenaments o l’últim a arribar: la pesca esportiva -de la mà del nostre amics del GREGAL- tot ho executa a la perfecció, amb una coordinació excelsa i amb la millor dels nostres somriures. I això, a una Presidenta li ompli de satisfacció.
• En este punt ressaltar la labor del grup de Tabal i Dolçaina del Sequiol que, a més de fomentar estos tradicionals instruments, és l’acompanyant ideal de la nostra comissió. Dissabte a dissabte van aprenent noves melodies que ens fan disfrutar.
• Una menció especial el treball que desenrotllem dins del món escolar, ensenyant a construir una maqueta de Gaiata. Ja van quinze edicions i cada vegada té una salut més estable pel que augure continuar passant edicions. Un treball ben fet des de la seua coordinació fins a les exposicions. I ací vull agrair a tots quants col•laboren i ajuden al Sequiol sense pertànyer a esta comissió. No sols en esta activitat sinó en altres tantes, Són molts i molt bons. A tots vos considere uns Sequiolos més. I no vos descuideu que algun dia vos “fitxaré”
• Conduir el timó d’este barco que és Sequiol, sempre he dit que és molt fàcil. La mostra d’això són totes les línies escrites fins ací. Però vull agrair de forma molt especial als que conformen, amb mi, la Junta Directiva d’esta associació, doncs són els que m’ajuden a prendre decisions -i no sempre són agradables, però el seu suport em reconforta-, m’aporten idees, solucions a problemes… i, en definitiva, m’ajuden a governar el barco.
• Espere que ningú no es veja representat en un o més dels punts anteriors. I si és així, no m’ho tingueu en compte -és l’edat- perquè amb esta festa que hem viscut he volgut transmetre-vos A TOTS com em sent d’orgullosa de tindre al meu costat a gent valuosa, treballadora, castellonera igaiatera que tan fàcil fan que el meu càrrec de Presidenta siga només disfrutar de les coses ben fetes. DE TOT COR GRÀCIES A TOTES I TOTS ELS SEQUIOLOS.

Fotos cortesía de Sequiol

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*