UNA MASCLETÀ MULTICOLOR PER AlS QUARANTA ANYS D’HISTÒRIA DE SEQUIOL

La Magdalena de 2022, era la que Sequiol complia els quaranta anys d’existència. I, per això, la seua comissió, va decidir celebrar-ho en gran amb una sèrie d’activitats, obertes a tots, però molt especialment a totes aquelles persones que, en un moment de la seua vida, van ser Sequiol@s.
Amb aquesta premissa es va programar, dins de les activitats festives preparades per a celebrar una tan anhelada Magdalena, després de dos anys en blanc, un espectacle pirotècnic amb el qual tota la ciutat gaudira de la celebració de quatre dècades de presència de Sequiol en el panorama fester castellonenc.
Es va seleccionar, amb cura, al fet que empresa es podria encarregar aquest esdeveniment i, sense dubtar-ho, Pirotècnia Peñarroja va ser la seleccionada. Un gran amic de l’associació, Pepe Nebot, no va dubtar ni un instant a acceptar el repte i es va posar a dissenyar un espectacle d’acord amb la idiosincràsia del Sequiol. Es va programar per a la nit del dimarts 22 de març -per allò de “si sona la flauta” en això del concurs de Gaiates, que va sonar- però la pluja ens “va aigualir” la festes (i mai més ben dit). En un intent de seguir avant amb el projecte, es va ajornar el tret fins a la nit del divendres 25 de març. El resultat ja el coneixen tots: més aigua i mes suspensions d’actes.
No va poder ser en Magdalena, però el compromís de Sequiol era ferm: l’espectacle s’ha de disparar. Així que, de nou som-hi per a buscar nova data. I després de moltes valoracions, i algun canvi, es va decidir -i ací agrair, una vegada més, la total predisposició de l’amic Pepe- programar el tret de la Mascletà Multicolor 40 aniversari del Sequiol per al 4 de juny. Començava el compte enrere per a documentar i presentar papers per a obtindre tots els permisos necessaris. Era mediat d’abril.
Dissabte 4 de juny, dia radiant, molt calorós. Tot estava previst perquè, aqueixa nit, al carrer Rio Llobregat, Sequiol llançara al cel els 40 eixordadors avisos que confirmaven el seu compromís amb la festa i la ciutat. A les 22 hores, tota la comissió i convidats es van concentrar en la seu social Sequiol@ per a eixir, tots en comitiva, cap a la zona de tret. Obria la desfilada la colla de Dolçainers Xaloc als qui precedien les diferents Gaiates que van voler acompanyar-nos, representants de les Falles La que Faltava de la Valld’Uixó i Barri València de Borriana. La nostra Comissió donava pas a les Madrines, Alejandra Sáez i Lourdes Climent, acompanyades per la Presidenta de l’associació Elisabeth Breva -totes elles amb els seus millors gales-, i la Reina Infantil de les Festes Gal·la Calvo acompanyada del President del Patronat Municipal de Festes, Omar Braina, juntament amb autoritats municipals i amics del Sequiol que es van unir a viure amb nosaltres aquesta emotiva efemèrides.
Tot estava preparat. Els quasi cinquanta quilos de material explosiu, preparat i magistralment disposat pels experts de Pirotècnia Peñarroja. I les nostres Madrines, Alejandra i Lourdes, acompanyades de la Reina Infantil i de la Presidenta de l’Associació, agafaven la bengala encesa, de mans de Pepe Nebot, i prenien la metxa de la traca que donava inici a l’espectacle. Primer les 40 salves honorífiques i, a continuació, un eixordador sonar de pólvora i efectes en el cel que, en manera in crescendo, va culminar en un espectacular arravatament aeri que va arrancar l’unànime aplaudiment de tot el nombrós públic congregat.
S’havia fet de pregar però… objectiu complit. Sequiol posava fermall d’or a la seua celebració de 40 anys d’història. I, amb un posterior vi d’honor en la seua seu festera, va voler agrair-ho a quants van voler compartir aqueixa màgica nit amb tots els Sequiol@s.
Des d’aquestes línies, agrair a quants han fet possible que aquest espectacle poguera veure la llum i, molt especialment, al gran amic Pepe Nebot i a Pirotècnia Peñarroja.

Fotos cortesía SEQUIOL

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*