Magdalena Festa Plena

Les festes de la magdalena començaven, com és tradicional, amb la Mascletà d’inici al primer Molí. Però abans, els màxims representants de Sequiol, Àgueda Ibars, Nagore Garcia i Iker Miralles, acompanyats pel membre de la comissió Fran Agramunt i també per la presidenta Elisabeth Breva, assistien a la recepció en l’Ajuntament, aquest any celebrada en la plaça Major, de manera que va ser nombrosa l’assistència de públic. El món fester donava la benvinguda a les delegacions foranies de València, Alacant, Múrcia i tots els pobles de la província de Castelló.
I sobretot, es celebrava per primera vegada el dia d’inici de les nostres festes, l’acte d’homenatge al Gaiater de l’Any 2018, el sequiolo Agustín Mon Carro. Després d’unes paraules d’agraïment i el repàs al seu extens currículum fester, Agustín rebia de mans de l’alcaldessa una placa acreditativa del seu nomenament, i de part del president de la Gestora de Gaiates, l’acta de la seua elecció.
Després d’un moment tan emocionant, s’iniciava la comitiva fins a la mascletà. Més tard, una vegada iniciada la 74a edició de les Festes de la Magdalena, se celebrava la tercera edició de la col•locació a Tombatossals del mocador magdalener, organitzat per la Federació de Colles.
I a la vesprada la nostra cavalcada més tradicional, el Pregó. Sentint l’abraçada del nombrós públic, molts membres de la nostra associació van eixir a la desfilada en diferents punts d’aquesta. El tancaren els representants de les diferents gaiates, en el nostre cas amb les dames i acompanyants majors i, finalment, amb les sequioleres Àgueda i Beatriz, Madrina i Dama de la Ciutat, en la carrossa que precedeix el Pregoner.
Acabada la cavalcada del Pregó, els màxims representants de Sequiol acudien a presenciar l’Enfarolà del Fadrí. I a causa de les previsions d’aigua de l’endemà, es va haver d’aplaçar la tradicional eixida de les gaiates del magatzem municipal. Després de molts mesos de feina, ‘Lloeu la llum infinita’ i ‘Jocs d’Infantesa’ haurien d’esperar un dia més per eixir al carrer.

Fotos cortesía de Sequiol

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*