Lorenzo Ramírez, descansa en pau

Una d’eixes notícies que et fan tremolar, que et capgiren l’ànima del revés, perquè sabent-la certa, costa de creure. Ahir ens va dir adéu Lorenzo Ramírez, pintor, poeta, artista de la terreta i gran amic de la nostra Gaiata.

Autor de nombrosos Cartells i portades de Llibret, Lorenzo ha estat sempre al costat de la gent de la Festa, i és per això que tenia títols honorífics en nombroses Associacions com ara els Cavallers, els Moros d’Alqueria, Rei Barbut, Templaris, …, i en 2017 Gaiater de l’Any, títol que va rebre de forma oficial el dia de l’Homenatge a les Comissions de Sector al Palau i que ho va fer d’una forma entranyable, arrancant forts aplaudiments de públic present.

El pintor que millor ha sabut plasmar les imatges magdaleneres, que més moviment li ha donat a la falda de la castellonera en dues dimensions, que més majestuós ha fet el camí de la Romeria en blanc i negre, que més elegant ha dibuixat la Lledonera, la Mareta a qui Lorenzo tant agradava pintar, i a qui devia haver portat fa dos diumenges en la festa gran de la nostra Patrona.

Moltes són les portades de Llibrets Sequiolers que porten la rúbrica de Lorenzo, moltíssimes les col·laboracions del Mestre amb la nostra Associació. En 2014 la Gaiata 15 el nomenava primer Sequioler de l’Any, un càrrec que rebia amb la màxima emoció, amb passió, com tot el que ell feia.

Fa només uns mesos, i com agraïment pel seu càrrec de Gaiater de l’Any, Lorenzo donava classes magistrals de dibuix als xiquets i xiquetes de totes les Gaiates. Les caretes embovades miraven al Mestre sense poder creure la facilitat amb què una traçada podia donar lloc a un gran dibuix. Però qui més va gaudir en aquelles classes, sense dubte, va ser el Pintor, amb la seua capacitat de transmetre passió i contagiar-la.

Castelló ha perdut avui una persona entregada a l’engrandiment de les seues tradicions. Un gran artista i una millor persona.

No sabem si t’has portat els pinzells i llenços amb tu, però una cosa és segura, Amic Lorenzo, i és que el Mantell de la Lledonera t’està abrigant.

Descansa en Pau.

 

Treballs de Lorenzo Ramírez per a les publicacions de A.C. Gaiata 15 “Sequiol”

 

Fotos cortesía de Ediciones Digitales Muphy i A.C. Gaiata 15 “Sequiol”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*