Imposició de Bandes a la Reina Infantil i la seua Cort d’Honor

L’estiu esgotava els seus últims dies, i això, en el calendari fester, vol dir que aplegava l’hora de donar pas al protocol, a la paraula convertida en galania, a la música i la poesia, que donen continuïtat a les nostres tradicions.
Era el moment d’entregar la banda acreditativa del seu càrrec, a les Reines de les Festes per a la Magdalena 2018 i les seues Corts d’Honor, és a dir, Dames de la Ciutat i Madrines de les diferents Comissions de Sector Gaiaters.
Primer era el torn dels més xicotets, els màxims representants dels xiquets i xiquetes de Castelló en les seues festes fundacionals. El seu dia gran començava amb la concentració a la plaça Major de Madrines i Presidents Infantils de totes les Gaiates, juntament amb les Dametes de la Ciutat i la Reina Infantil Lucia.
Amb motiu de les obres de remodelació de l’Ajuntament, no va ser possible la tradicional recepció al Saló de Plens per part de l’Alcaldessa. D’aquesta manera, tant l’entrega de la insígnia de la Gestora de Gaiates als Presidents Infantils, com el bateig de la maqueta de la Gaiata guanyadora la Magdalena 2017 i propera Gaiata de la Ciutat 2018, van haver de traslladar-se al Teatre Principal.
La desfilada fins a un dels edificis més emblemàtics de la nostra Ciutat, el Teatre Principal, va estar carregada de molta emotivitat per l’alegria i la grandíssima il•lusió de tots els protagonistes de la nit.
A l’entrada de tan entranyable recinte, la nostra gaiata, encapçalada per la seua Presidenta Elisabeth Breva, va tenir l’honor de fer entrega a la Ciutat de Castelló, de la maqueta de la Gaiata de la Ciutat 2018. L’Alcaldessa Amparo Marco, acompanyada per la Presidenta del Patronat Municipal de Festes Sara Usó, i nombrosos membres de la Corporació Municipal, prenia possessió de la rèplica exacta d’un metre d’alçada, de la Gaiata batejada pel Sequiol com “Records d’Infantesa”. Un moment de gran orgull per a tota la família sequiolera.
Tot seguit, amb un escenari magníficament decorat amb la sobrietat i l’elegància que l’ocasió requeria, primer van ser els Presidents Infantils els que van accedir al mateix, on l’Alcaldessa Amparo Marco els esperava per tal de fer-los entrega del pergamí acreditatiu del seu càrrec i de la insígnia d’or de la Gestora de Gaiates. Entre ells, el màxim representant sequioler, Iker Miralles Claramonte, nerviós i content a parts iguals, mostrant la seua gran simpatia.
A continuació les xiquetes, les Madrines Infantils de totes les Gaiates, van anar desfilant una a una pel passadís central fins a l’escenari. La màxima representant sequiolera, Nagore Garcia Miravet, accedia a l’escenari somrient, irradiant felicitat pels quatre costats.
Una vegada completat l’escenari amb la presència de les Dames de la Ciutat i la Reina Infantil Lucia Burguete Alcaide, l’Alcaldessa de la Ciutat Amparo Marco ficava sobre el pit de totes les xiquetes la seua anhelada banda. Amb les flors entregades pel President de la Junta de Festes Juanvi Bellido, l’escenari acabava d’omplir-se de color, alegria i festa. Un escenari que després de les paraules de la màxima representant de la Corporació Municipal a tots els protagonistes de la nit, començava a desfer el seu encanteri.
Finalitzat l’acte protocol•lari i després d’innumerables fotos per al record, la gran família sequiolera es reunia en un cèntric restaurant per tal de felicitar a Nagore i Iker, i celebrar amb ells un dia tan especial per als xiquets i les seues famílies.

Fotos cortesía de Ediciones digitales Muphy

Fotos cortesía de A.C. Gaiata 15 “Sequiol”

Fotos cortesía de A.C. Gaiata 15 “Sequiol 2”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*