Galania a la Reina

Arribava una de les cites més esperades en el calendari fester, el moment en el qual la ciutat de Castelló rendeix homenatge a la Reina de les festes, mitjançant l’acte de la Galania.

Un acte solemne, sobri i molt emotiu, a l’alçada d’una Reina. El Palau, adornat amb els cartells de tots els anys de les festes, i ple de gom a gom per representants de tots els col·lectius del món de la Festa, autoritats i amics d’altres poblacions germanes, va donar la benvinguda a la màxima representant, les seues Dames de la Ciutat, Na Violant d’Hongria i Madrines, les autèntiques protagonistes d’un acte en el qual es van rememorar les imposicions de bandes i Galanies de la història, amb motiu del 75é aniversari de les festes.

Amb efectes de mascletà, la música dels bombos i les projeccions dels actes en honor a les Reines des de 1956 van donar pas a les Madrines dels 19 sectors que van desfilar cap a l’escenari al so de la música en directe de la Banda Municipal de Castelló. Entre aquestes joves, la Madrina de la Gaiata 15 Sequiol per a la Magdalena 2020, Lourdes Climent Moreno, com sempre molt somrient.

Un espectacle al·lusiu a la Romeria i un recordatori dels antics noms de les Dames de la Ciutat –d’abolengo, militar, popular, de l’Ajuntament, dels Cavallers i de la mar– van introduir a les joves que acompanyen aquest any a la reina. Entre elles, Àgueda Ibars Agramunt, Madrina del Sequiol en 2018 i Dama de la Ciutat 2020.

Finalment, per completar l’escenari, el Palau en peu rebia a la Reina de les festes 2020, Carmen Molina Ramos. Una sequiola, Núria Miravet, juntament amb el President de la Gaiata 17 Javi Gimeno, van ser els encarregats de fer Galania en forma de paraula a la nostra Reina. Un discurs emotiu i carregat de molt de sentiment.

Per tancar l’acte, i després de baixar de l’escenari les Madrines i les Dames de la Ciutat, va arribar un altre dels instants més emocionants. Carmen Molina va rebre, amb motiu del 75é aniversari de les festes, a 41 castellonenques que l’han precedida en el càrrec. Llarguíssim va ser l’aplaudiment amb tot el Palau en peu.

Un acte que segur mai oblidaran Lourdes i Àgueda. Amb la música i el ball del final de festa, es tancaven les portes del Palau definitivament. Ara ja, tocava eixir al carrer a celebrar les nostres festes fundacionals, la Magdalena de 2020.

Fotos cortesía SEQUIOL

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*