LES FOGUERES D’ALACANT 2022

LES FOGUERES D’ALACANT 2022
Amb l’arribada del solstici d’estiu, el dia més llarg de l’any, les Fogueres de Sant Joan prenen la seua màxima esplendor en la germana ciutat d’Alacant.
I, un any més, -després de dos llarguíssims anys de pandèmia-, fidels a l’anual trobada fraternal, els Sequiol@s es van traslladar a terres alacantines per a viure aquesta magnífica tradició del foc guaridor, juntament amb els nostres bons amics de la Foguera de Maisonnave d’Alacant.
Una delegació, encapçalada per la nostra Madrina, Lourdes Climent, a qui acompanyava la Presidenta de l’associació, Elisabeth Breva, van ser rebuts per les Belleses del Foc major i infantil, Sara Cano López i la xiqueta Adriana Griebl Ros; i pel seu President, Joaquín Abegón, a les portes de la seua Barraca Toca Fusta, sota l’atenta mirada de les seues dues Fogueres, major i infantil, i del ninot al carrer individual -magnífica referència a la nostra amiga Nieves, amb la seua ja famosa votació a la mascletà del dia, des del seu balcó de la plaça dels Estels; un treball que va obtindre el segon guardó del concurs-.
Uns magnífics dies de convivència amb els nostres germans festers que va tindre un convidat inesperat. Igual que Gaiates i Falles, les Fogueres no van voler perdre’s remullar-se amb la pluja i un intens xàfec va obligar a suspendre la primera jornada de l’Ofrena, on la nostra Reina Infantil Gal·la Calvo, juntament amb la seua Cort d’Honor, havia de participar -tot va quedar esmenat l’endemà, on va participar conjuntament amb la nostra elegant Reina Carmen Molina i la seua Cort d’Honor; com no, entre elles nostra Sequiola Àgueda Ibars-.
La nit de Sant Joan, amb el tret de la famosa Palmera, des del castell de Santa Bàrbara, es donava inici a la Cremà. Tot ja estava predisposat i preparat perquè, en primer lloc, Adriana, Bellesa del Foc Infantil, prenguera la metxa de la traca que envoltaria en el foc diví, el monument infantil. I, sense solució de continuïtat, entrava en joc l’aigua que primer va servir per a dominar el foc però després per a remullar al respectable que la reclamava, a crits de “aigua, aigua…”
Esperant el seu torn estava Sara, Bellesa del Foc, qui prenia la bengala de mans del seu President, per a donar inici al màgic ritual de posar punt i final a la Foguera de 2022, amb el purificador foc. I de nou la coneguda lletania de “aigua, aigua…” que va acabar de deixar completament xopats a quants estaven presenciant la Cremà; i d’això pot donar bona fe, la nostra Madrina, Lourdes, que no es va deslliurar de la refita.
Les Fogueres de Sant Joan d’Alacant, 2022, eren ja història. Ja tots ens comminem per a la nova edició, la del 2023 on, primer, seran els nostres amics de la Foguera de Maisonnave els qui gaudiran de les nostres festes de la Magdalena, però això serà, ja, l’any que ve.
Moltes gràcies a tots els components de la Foguera Maisonnave, amb el seu President i Belleses al capdavant. I molt especialment a Nieves, que ens va deixar poder gaudir dels quasi 150 quilos de mascletà del dia de Sant Joan -disparada per Pirotècnia Fernández- d’una manera molt especial; des del seu balcó del seté pis de la plaça dels Estels. I participar en la votació -un 9.5 que a gust de qui subscriu va ser molt generosos-. Esperem poder correspondre-us, a tots, quan vingueu de vista a nostra Gaiata. Us esperem

Fotos cortesía SEQUIOL

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*