DIUMENGE 24: MAGDALENA, FESTA PLENA

Comença el dia molt de matí, a les 8, s’inicia la Romeria de les Canyes des de l’Ajuntament. I els Sequiolos estàvem molt ben representats pel President Infantil, Marc Osorio, la Madrina Infantil, Natalia Queral i la nostra Madrina, Andrea Molés, acompanyats tots ells per la Presidenta de l’associació Elisabeth Breva, lluint els seus millors vestits de llauradors i llauradores i amb la preceptiva canya a la mà, amb la verda cinta, arrancaven el seu peregrinar fins a la blanca ermita de la Magdalena complint amb la tradició de l’esmorzar en Sant Roc
I el dia va acompanyar. Com es diu per aquestes terres “Un dia de Magdalena”, amb sol i bona temperatura que convidava a tota la Ciutat a complir amb la tradició de peregrinar cap a l’ermita que, segons la història, va ser el punt de partida de la fundació de Castelló.
Però no tot era festa, problemes detectats la nit anterior en la direcció de la nostra Gaiata gran va fer que el magnífic equip del Sequiol haguera d’emprar-se a fons, durant el matí del diumenge, per a poder donar-li solució. I com el millor i més coordinat equip de mecànics de la F1, tot va quedar en una anècdota.
Un dia emotiu, intens i esgotador perquè quan el sol comença a retirar-se, la Tornà fa entrada de nou a la Ciutat pel Forn del Pla i les Tres Caigudes i la processó de Penitents –no s’ha d’oblidar el caràcter penitencial de la Romeria- són el preàmbul de la desfilada de Gaiates, que inunden de llum els carrers de la nostra ciutat, rememorant aquells gaiatos amb fanals portats pels primers pobladors que es van traslladar a la Plana.
I Sequiol amb “Ramell il•luminat” i “Sequiota de llum, font de lluminàries” iniciava el seu desfilar pel carrer Sant Roc, acompanyades de la Comissió en ple, presidides per les Madrines: Andrea i Natalia, i pels Presidents, Marc i Elisabeth. Obrint la desfilada, després dels estendards de la comissió, les xiquetes del meneo, que van fer les delícies del respectable, amb el seu harmònic desfilar
Ressaltar que, per primera vegada, cada comissió acompanyava a la seua Gaiata, és a dir, que la Gaiata infantil anava amb la comissió infantil i la gran amb la comissió major. Un encert de l’organització que va aportar dinamisme i agilitat al festeig i que va ser molt ben acollit pel respectable que omplia els carrers per a delectar-se amb la llum de les Gaiates.

Fotos cortesía de gaiata 15 sequiol

Fotos cortesía de gaiata 15 sequiol

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*