CAVALCADA DE SS. MM. ELS REIS MAGS D’ORIENT

Donem la benvinguda a un nou any, amb l’esperança i il·lusió que tot aquest malson de la Covid que venim patint des de març de 2020 -sembla que no però ja van dos anys de NO normalitat- quede arrere. I un dels primers actes festius que els més joves esperen amb gran il·lusió és la Cavalcada de SS.MM els Reis Mags d’Orient.

De nou la situació sanitària de la sisena ona posa en escac la seua organització i desenvolupament. Canvi de recorreguts, d’horari, d’escenaris… tot el necessari per a poder rebre a Ses Majestats com es mereix. I la màgia del dia i tota la il·lusió dels xiquets ho va fer possible.

Eren les onze del matí i el catamarà que portava als Reis Mags des de les illes Columbrets, on solen fer nit; embocava la bocana del port, fent sonar la seua sirena i provocant la corresponent algaravia dels presents. Minuts després, Melchor, Gaspar i Baltasar -amb les seues corresponents màscaretes- desembarcaven en la plaça de la Mar del Grau de Castelló, on la Reina Infantil de les Festes, acompanyada de la primera autoritat municipal, els entregaven el pa i la sal, en senyal de benvinguda. La comitiva Reial es va desplaçar, després, a la plaça Sète on es va realitzar la recepció als més xicotets allí presents.

Més tard, Ses Majestats, es van desplaçar, en caravana amb vehicles, pels barris de la ciutat a fi de saludar a tots els xiquets i xiquetes, per a iniciar la Cavalcada, a les sis en punt, des de la plaça Cardona Vives. Una cavalcada que variava el seu recorregut -carrers Governador, Casalduch i Chatellerault fins al Palau de la Festa– a fi de transcórrer per carrers amples i facilitar la distància de seguretat entre totes les famílies que volien veure al Seguici Reial; i també les formes perquè el tradicional llançament de caramels quedava eliminat -coses de la Covid-.

Melchor, Gaspar i Baltasar, acompanyats dels seus Patges Reials es van acomodar en les seues respectives carrosses que anaven precedides d’una bulliciosa i colorista activitat d’animació. I entre elles, destacar la preparada pels Presidents i Madrines Infantils de les Comissions de Sector, coordinada per la Gestora de Gaiates. Mentre elles conformaven el conegut jugue “qui és qui?”, ells realitzaven infinitat de carreres
a semblança de “Mario Bros Kart”; tots ells seguits d’una espectacular carrossa plena de regals i joguets per a tots els xiquets i xiquetes de les comissions infantils de les dènou Gaiates. I, com no, la nostra
bellíssima Madrina Infantil, Alejandra Sáez, va gaudir de valent amb el seu personatge del joc.

A l’arribada al Palau de la Festa, Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, van rebre la clau d’or de la ciutat moments previs a dirigir unes paraules a tots els xiquets i xiquetes que ja esperaven, impacients, poder acostar-se a ells i, en primera persona, verificar que la seua carta havia arribat i que totes les seues peticions serien ateses, en la mesura que siga possible, clar!.

Les condicions sanitàries que aconsellaven no realitzar actes multitudinaris en interior de recintes van impossibilitar la tradicional visita de Ses Majestats al Cau del Sequiol on departien amb els més joves Sequiol@s i els feien lliurament d’una bestreta de les seves peticions. Una llàstima! però estem molt segurs que com tots ells, l@s Sequiol@s infantils, han estat molt bons, a les seves cases, hauran rebut una infinitat de joguines. I l’any que ve…

I la nit va donar pas al màgic moment del repartiment de regals per totes les cases de la ciutat. Els més joves preparant els presents per als Reis Mags i els seus seguicis -sense oblidar l’aigua per als camells- i, plens de nervis, al llit que demà els espera un dia ple de sorpreses, alegries i molta, molta il·lusió que, en els temps que corren, a tots ens fa molta falta.

Un passet més que ens va acostant a la Magdalena 2022; que tots esperem amb impaciència i ganes de gaudir-la… això sí, amb molta responsabilitat i si les condicions són favorables. ESPEREM!

.Fotos cortesía SEQUIOL

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*