Sant Cristòfol

Una vegada finalitzades les festes del Grau en honor de un dels patrons de la ciutat, el cap de setmana següent la ciutat de Castelló celebra la festivitat de un altre dels seus patrons, en aquest cas Sant Cristòfol.

Una festa que va ser rescatada a mitjans dels anys 60 i que ha anat canviant la seua forma, mantenint els actes religiosos combinats amb els lúdics, així es segueis amb la missa i la benedicció de vehicles en el apartat religiós i un concert per la banda municipal i, sobre tot, per el sopar de pa i porta al Palau, que serveix com a cloenda a l’exercici festiu per part de totes les associacions i entitats juntament amb les reines, dames i junta de festes.

El dijous 7 de julios, a la Plaça Major, va tindre lloc el concert per part de la Banda Municipal, on es van estrenar diverses peces d’autors castellonencs i algunes d’elles interpretades per primera vegada per la Banda Municipal.

El dissabte 9 de juliol, canviant el seu horari habitual i passant per primera volta a celebrar-se a les 12 del migdia i no per la vesprà com venia essent habitual, va tindre lloc l’acte litúrgic a la Concatedral de Santa Maria. En acabar, es va passar al tradicional repartiment de cintes al Carrer Major.

Ataviats amb el vestit típic de castelloners, Carlos, Balma i Ana, els nostres càrrecs 2016, acompanyats pel vicepresident Vicente Javier, representant al Sequiol, estigueren presents a la missa per a, després, acompanyar a la comitiva i ajudar en el repartiment de cintes.

Ja a la nit, amb un Palau ple de gom a gom per gent de les comissions de sector, reines, dames i junta de festes, va tindre lloc el sopar de pa i porta. Un sopar multitudinari, on ens vàrem ajuntar totes les comissions i, entre entrepans i begudes, acomiadar i tancar en harmonia un curs festiu, el de l’any 2016. Un acte on darrere queden rivalitats per a, junts, brindar per unes festes que passaren amb les seues històries, els seus problemes, le seues alegries i tot el que comporta. Tot això queda ja al llibre de la història de les nostres festes.

Després, com ja ve essent tradicional, es realitzaren els diversos playbacks muntats per a la ocasió. Primer van ser els més menuts de les comissions de sector els que van fer les delícies i arrancaren els primer aplaudiments de la nit. Ells van donar pas a les madrines i presidents infantils, on Balma i Carlos van demostrar les seus dots artístiques.

Seguidament, les madrines dels diferents sectors, entre les que es trobava la nostra madrina Ana, foren qui ocuparen l’escenari per a delectar als present amb els seus ritmes, dances i interpretacions.

I si hi ha un playback que alça major expectació, aquest és el que protagonitzen els presidents de les diferents comissions de sector. Per a aquesta ocasió es va interpretar un tema del cantant David Bisbal.

Com a colofó a l’espectacle, el playback que protagonitzaren la reina infantil i la seua cort t’honor, on cal destacar la presència de Maria, la nostra madrina infantil 2015, i que van fer gaudir als presents amb la seua coreografia i posaren colofó final a una festa que serveix de pont entre un exercici i l’altre.

Ara arriba l’època estival, el parèntesi, el punt i seguit a les nostres festes. És el moment de torna la vista enrere per a recordar lo viscut, que ha estat intens, molt i molt bó, i mirar cap a un futur per a seguir, sobre tot, gaudint de les nostres festes.

 

Fotos cortesía de Ediciones Digitales Muphy

 

Fotos cortesía de Tere Pérez

 

Fotos cortesía de Ediciones Digitales Muphy

 

Fotos cortesía de A.C. Gaiata 15 “Sequiol”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*