Inauguració nova seu sequiolera

28 de maig de 2016, una data que passarà ja a la història del Sequiol com el dia que es va presentar a la societat castellonenca, el nou local social de la nostra associació cultural.

Després d’uns mesos de frenètica activitat i moltíssim treball, arribava el moment d’obrir les portes del nou CAU dels Sequiolos a socis veïns i amics. Així, eixe dissabte 28, a migdia, es convocava a tota la comissió per a l’acte d’inauguració de la nova seu social gaiatera. Un acte obert també a socis, veïns i amics de la nostra Gaiata perquè pogueren compartir eixe important moment amb tots nosaltres.

Entre els assistents a l’acte, destacar la presència de la Presidenta del Patronat de Festes, Sara Usó acompanyada del President de la Junta de Festes, Juanvi Bellido; Presidents d’altres comissions de sector, algun recent elegit en el seu nou càrrec, i veïns del sector, entre els que volem destacar Pepe Vicent -curiosa la foto realitzada sobre l’escenari de La Panderola amb Sara, Juanvi i Pepe, representant l’evolució festera de la Junta Central de Festejos, passant per la Junta de Festes i l’actual Patronat de Festes-.

Va prendre la paraula la Presidenta de l’Associació per a agrair la presència de tots els assistents i fer patent el gran treball realitzat per tota la comissió perquè eixe moment haguera arribat per fi. Presentava la nostra nova seu a tota la ciutat, com un centre dinamitzador del sector, obert a socis i veïns. A continuació, va cedir la paraula a la Presidenta del Patronat Sara Usó qui va agrair de cor l’esforç que realitzen les comissions de sector, i en especial Sequiol, a fomentar les nostres tradicions en tots els barris de la ciutat, i mantindre un Cau com este era fruit del treball ben fet i el compromís de la nostra comissió.

Fora de protocol i abans de procedir al preceptiu descobriment de placa commemorativa, va prendre la paraula Pepe Vicent, com a veí i amic del Sequiol, per a agrair a tots el treball que realitza “la seua” gaiata i recordar que aquella idea d’obertura dels sectors gaiaters que va iniciar la Junta Central de Festejos, sota la seua presidència, allà pels inicis dels huitanta, hui era tota una realitat assentada i indiscutible.

Seguint amb el protocol, Elisabeth Breva, la Presidenta del Sequiol, va invitar Sara i Juanvi a descobrir la placa que recordarà la cita inaugural de la nova seu festera del Sequiol.

Un vi d’honor va donar pas a una amena i distesa visita a les instal·lacions, on mes d’un se sorprenia del pas dels anys admirant les fotografies i records d’anys anteriors -entranyable la foto que Pepe Vicent va voler fer-se amb l’original de la portada del llibret guanyador en la Magdalena 1990, realitzada per la seua filla Marilo-. I és que són ja més de trenta-cinc anys d’història del Sequiol.

DISCURS PRESIDENTA:

“Todo pasa y todo queda, pero lo nuestro es pasar…” va escriure el poeta Machado i, certament, el dia a dia ens obliga a evolucionar. Pareix que va ser l’altre dia quan Sequiol va començar el seu camí en la història festiu – cultural de la nostra ciutat i ja va per a trenta-cinc anys. Un període de temps en què Sequiol ha sabut arribar a l’avantguarda del panorama festiu de la nostra ciutat, abanderant iniciatives que, ara com ara, són inqüestionables.
Un dels puntals principals que, des dels seus inicis, ha sigut un referent de la nostra associació és disposar d’una seu social on poder realitzar quantes iniciatives té a gala desenrotllar la nostra associació. Des d’aquelles primeres reunions en el bar Aleixandre, molts han sigut els locals que han albergat als Sequiolos. I hui, hem volgut reunir-vos a tots vosaltres per a presentar-vos la nostra nova casa; la de tots els Sequiolos però també la de tots vosaltres, amics i veïns del Sequiol.
Este serà, a partir de hui, el centre neuràlgic del Sequiol. Ací començaran a prendre formes nostres pròximes Gaiates, o s’idearà la coreografia de la Presentació. Serà la nova seu del nostre Betlem -amb vista obertes 24 hores- o prendran vida els nous personatges del teatre valencià. En definitiva, serà el lloc de treball d’este gran grup de persones, molt compromeses que m’honre a presidir, almenys, de moment.
I l’èxit, el nostre èxit -que bé queda referendat en les parets d’este el nostre nou cau- és fruit de tots, del treball fet amb gust, amb convicció i amb amor a les nostres tradicions. Per això sempre m’agrada dir que som una gran família.
Hui, dissabte 28 de maig de 2016, Sequiol obri les portes de la seua nova casa a tots. Este serà el nexe d’unió dels Sequiolos, però també dels veïns del sector que han de veure estes instal·lacions com el punt dinamitzador de tot el sector, no sols en festes, sinó durant tot l’any, sent partícips de les innumerables iniciatives i activitats que seran promogudes des d’ací, per a tots. I sense anar mes lluny, esta mateixa vesprada – nit la tradicional Festa de la Rosa inundarà estes sales d’harmoniosos boleros i esperem que vullgueu compartir-ho amb tots nosaltres.
I no vull estendre’m més. Reiterar que estes portes sempre estaran obertes per al que necessiteu i agrair-vos a tots, una vegada més, la vostra presència prenent un xicotet refrigeri.
Moltes gràcies a tots

 

Fotos cortesía de A.C. Gaiata 15 “Sequiol”

 
Ací podeu vore el darrers retocs.
 

Fotos cortesía de A.C. Gaiata 15 “Sequiol”

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*