CONCURS ESCOLAR DE MAQUETES DE GAIATA “CIUTAT DE CASTELLÓ” – L’exposició de maquetes


               El dissabte 10 d’abril, a la sala d’exposicions del Museu de Etnologia de Castelló, amb presència de la Reina Infantil de les Festes, Gal·la Calvo Santolaria i el Regidor d’Educació, Francesc Mezquita Patuel; els representants del Sequiol: Lourdes Climent Moreno, la nostra Madrina; Alejandra Sáez Sisamón, la nostra Madrina Infantil; i Manel Rubio Llambrich, el nostre President Infantil, tots ells acompanyats per la Presidenta de l’Associació, Elisabeth Breva Almerich, van tallar la cinta protocol·lària que donava per oberta l’exposició de tots els treballs presentats a concurs. Al costat d’ells, el flamant guanyador d’aquesta edició, Nicolás Cabello Ferrer, va poder explicar-los a tots ells, de primera mà, com va idear i va confeccionar la seva maqueta guanyadora.


               Una posada de llarg que, per estricte compliment de la normativa vigent referent a la pandèmia, es va haver d’escalonar en diferents franges horàries amb la finalitat d’evitar les aglomeracions i complir amb els aforaments màxims permesos. D’aquesta manera, i en intervals de 30 minuts, vam anar rebent diferents visites institucionals, d’entitats festives i culturals de la ciutat i membres de la nostra associació, entre els quals destaquem a Vicente Sales, regidor de l’Ajuntament de Castelló i Diputat Provincial; Luciano Ferrer, Regidor de l’Ajuntament de Castelló, Juanvi Bellido, membre del Consell Rector del Patronat Municipal de Festes, Vanesa Pérez, Presidenta de l’associació d’Artistes Gaiaters o Esteban Gual, President de la Federació Gestora de Gaiates.


               Una exposició que, any rere any, és de les quals major nombre de visitants aglutina en aquest espai museístic i que captiva als qui la visiten tant per l’enginy mostrat a l’hora de dissenyar les maquetes per part dels escolars, a la singularitat de la infinitat de materials que utilitzen -amb una aposta decidida al reciclatge i la cura del medi ambient- i a l’espectacularitat i lluminositat de les setze reproduccions, que l’equip de Sequiol@s realitza a escala d’un metre, dels treballs guanyadors en anteriors edicions – setze que no disset perquè, de nou la pandèmia, ha impedit poder construir la guanyadora de l’anterior edició. Segur que en la pròxima exposició podrem gaudir de les divuit reproduccions-.


               Quinze dies d’exposició, fins diumenge que ve 25 d’abril, que demostraran als qui la visitin que el nostre símbol fester per antonomàsia és la Gaiata i, des d’aquesta associació, estem bolcats a presentar i fomentar aquest símbol entre aquells que hauran de ser el suport de la festa del futur, els nostres escolars. Volem aprofitar aquestes notes per a agrair a les empreses i entitats que, amb el seu patrocini i col·laboració, fan possible que hàgim pogut arribar a aquesta divuitena edició i esperem que no decaigui aquest suport perquè, al costat d’ells, poder llançar la dinovena edició i quantes més sigui possible. En això, pot anar, el futur de nostres monuments més identificatius i singulars: Les Gaiates.

Fotos cortesía SEQUIOL

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*