Nit de Sant Cristòfol al Palau

Amb un Palau replet de la gent de les Comissions de Sector, així com Reines, Dames de la Ciutat, Junta de festes, amics de Colles i Ens Vinculats, tenia lloc el tradicional i multitudinari sopar de pa-i-porta. Un acte, on queden enrere rivalitats per a junts brindar per unes festes que van passar amb les seues històries, els seus problemes i les seues alegries, tot escrit ja en el llibre de la història de les nostres festes.
Després del sopar, es va donar pas al festival, que va començar amb un sentit i emocionant homenatge al recentment desaparegut Pepe Rovira, president de la Gaiata 8 Portal de l’Om i home infatigable en la lluita per les nostres festes i tradicions. La veu de la Presidenta de la Junta de Festes Noelia Selma, rodejada de tots els Presidents de les dinou gaiates, va fer un recorregut per la seua vida. Amb el lliurament d’un ram de flors a la seua vídua, es tancava un dels instants més emotius de la nit.
Aquest homenatge va donar pas, com ja és tradicional, als diversos play backs muntats per a l’ocasió amb un tema comú, el Festival anual d’Eurovisió. Primer van ser els més xicotets de les comissions de sector, els qui van arrancar els primers aplaudiments de la nit. Entre ells, Javi Marín, Balma i Teresa Doumere, Malena Garcia i Alejandra Sáez.
Ells van donar pas a les Madrines i Presidents Infantils. Amb unes disfresses molt colorides, Natalia i Marc van poder demostrar els seus dots d’artistes.
Després, les Madrines dels diferents sectors van ser els qui van ocupar l’escenari per a delectar als presents amb les seues danses i interpretacions. I si hi ha un play back que alça major expectació, és el que protagonitzen els presidents de les diferents comissions de sector. Per a aquesta ocasió, un repàs als artistes representants més emblemàtics d’Espanya a Eurovisión. La nostra Presidenta Elisabeth, transformada en Salomé, va ser la gran estrella de l’actuació.
El següent ball va ser el que van protagonitzar la Reina Infantil i la seua cort d’honor, entre elles la nostra xicoteta Nagore, que van fer gaudir als presents amb la seua coreografia de la coneguda cançó ‘Euphoria’.
A continuació era el torn de la Reina Natalia i la seua Cort d’honor. Per a finalitzar i com a colofó de l’acte, les dues Corts van interpretar juntes un ball molt vistós, posant així el fermall d’or a una festa que serveix de pont entre un exercici i un altre, una festa que es va perllongar fins a altes hores de la matinada amb l’elecció del rei i la reina de la festa, el sorteig de diversos obsequis i el ball.
Després d’aquesta festa, arriben les vacances, el parèntesi o el punt i seguit a les nostres festes, és el moment dels balanços o també de girar la vista cap a arrere per a fer recompte de tot l’esdevingut que dit siga de pas ha sigut molt i molt bo i replantejar el que ha de venir o bé mirar cap al futur per a seguir, sobretot, gaudint de les nostres festes i de la nostra gaiata 15, la del Sequiol.

Fotos cortesía de gaiata 15 sequiol

Fotos cortesía de gaiata 15 sequiol

Fotos cortesía de gaiata 15 sequiol

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*