Presentació Reines Centre Aragonés

Les Cases Regionals de la Ciutat de Castelló són Associacions Culturals amb una àmplia tradició, i que es troben perfectament integrades en la vida diària del nostre Poble. Així, els Centres Gallec, Andalús, Asturià i Aragonés, celebren multitud d’actes al llarg de tot l’any per tal de donar a conéixer els costums de les terres que representen.
Però no només ens regalen sovint les mostres típiques del seu folklore i la seua gastronomia, sinó que també participen activament en les activitats culturals i sobretot festives de la nostra Ciutat. És d’allò més fàcil veure als representants d’aquestes Cases Regionals al Palau de la Festa en la Presentació de les diferents Comissions Gaiateres, a més d’haver-se convertit en protagonistes indispensables en la setmana gran de les nostres Festes.
Però si es tracta de destacar un Centre actiu per damunt dels altres, aquest és l’Aragonés, representant les belles Terres del Baix i Dalt Ebre. S’acosta el mes d’Octubre i per tant s’apropen les festes que la comunitat “mañica” celebra cada any en honor a la seua patrona, la Verge del Pilar.
I com a llindar d’aquestes festes, l’acte protocol•lari de Proclamació de les Reines del Centre Aragonés, xiqueta Sandra Herrero Bollado i senyoreta Verónica del Carmen Serrano Ros, acompanyades de les seues Corts d’Honor. Un acte al qual va assistir, com cada any, la Gaiata 15 Sequiol, representada en aquesta ocasió pels seus càrrecs 2018, Àgueda Ibars, Nagore García i Iker Miralles, acompanyats tots ells pel membre de la comissió Carlos Mon.
Un any més, la Gaiata del Sequiol estarà present en les festes que la comunitat aragonesa celebra, amb el fervor a què ens té acostumats, amb càntics i balls en honor a la Verge del Pilar.
Com a colofó d’un dia intens, els nostres màxims representants, al costat d’una àmplia representació de la gaiata 15 Sequiol, es van desplaçar fins al Palau de la Festa, per a ser testimonis del crit de Pau de Xarxa Teatre en el MUT!
L’esplanada del Palau de la Festa va ser l’escenari triat per Xarxa Teatre per a presentar el seu nou espectacle ‘Fahrenheit: Ara Pacis’ en la primera jornada del festival MUT! La companyia vila-realenca va tornar a sorprendre amb la utilització de totes les tècniques escèniques per a donar forma a un cant a la pau en una obra que va tornar a deixar bocabadats als espectadors que la van veure en directe.
Enhorabona Amics!

Fotos cortesía de A.C. Gaiata 15 “Sequiol”

Fotos cortesía de A.C. Gaiata 15 “Sequiol”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*