Presentació oficial Gaiata 15 “Sequiol”

Per fi aplegava el gran dia, 26 de novembre de 2016, Palau de la Festa, nit de gala i moltes emocions. Era la nit del Sequiol i, sobretot, era la nit de Beatriz Belenguer, Balma Doumere i Marcos Rodríguez.
Una hora abans que començara la presentació es van reunir al Cau tots els protagonistes, Madrines, Presidents, Dames d’Honor, acompanyants, majors i infantils, col•laboradors, portaestendards, per a rebre la primera sorpresa de la nit. Un trenet els portaria fins al Palau de la Festa. Una moderna Panderola va fer gaudir a tots, xiquets i grans, moltíssim.
L’aplegada del trenet al Palau va ser rebuda per la Secció de Dolçaina i Tabal del Sequiol, sempre present en els actes importants de la nostra Gaiata. Allí estaven familiars, convidats i amics, per tal de rebre amb un fort aplaudiment als representants del Sequiol en la seua desfilada cap a l’interior del Palau.
Uns minuts després s’apagaven les llums i començava l’acte amb un “Sequiol” girat del revés, anunciant el que allí anava a passar. Asseguda enmig de l’escenari, Alegria explicava als presents perquè estava allí i presentava als seus companys d’aventura, Tristesa, Fàstic, Ira i Por.
Després d’un primer tall dels divertits personatges, pujaren a l’escenari els portastendarts, Fernando Carratalà i Xavi Queral, els col•laboradors i portadores de bandes, Marta Berí, Laura Turch, Maria Voltes, Laura Sala, Maria Collados, Claudia Pastor, Mar Sanahuja i Andrés Porcar, i els Presidents de la Gaiata, Elisabeth Breva i Marcos Rodríguez. Era el torn dels més xicotets, la nostra nombrosa Comissió Infantil: Alexander Belinschi, Alonso Fernandez, Javier Marin, Claudia Alcarria, Víctor López, Valeria González, Marc Cucala, Lucia Benedito, Carlos Benedito, Lucía Ortiz, Juan Carlos Francisco, Malena García, Alejandra Sáez, Paula Marin, Natalia Queral, Claudia Ortiz, Martina Aguilera, Nagore García, Victoria López, i la Madrina d’honor infantil Martina Pradas, acompanyada per Iker Miralles.
Amb la pujada dels més menuts a l’escenari, quedava completada l’Illa de les Pallassades i Alegria es feia ressò d’aquest fet. La il•lusió, les trastades, la innocència, les rialles de Festa ja inundaven el Palau. Encara que Fàstic i Por no deixaven d’interrompre, era el torn d’omplir l’Illa de l’Amistat amb la gent jove, i finalment l’escenari es va preparar per a rebre’ls: Raquel Prats i Lorenzo Martínez, Andrea Moles i Alejandro Breva, Noelia Sala i Luis Rivas, Raquel de Dios i Francisco Agramunt, Marta Gual i Adrian Doumere, Lourdes Climent i Alvaro Voltes, Anna Turch i Nacho Carceller, i finalment la Madrina d’honor Agueda Ibars, acompanyada per Roberto Belenguer.
I darrere d’ells, els nostres magnífics representants en la magdalena de 2016, la Madrina infantil Balma Doumere amb el President Infantil Carlos López, i la Madrina, Ana Rodríguez, acompanyada pel vicepresident Vicente Javier Queral.
A l’Illa de la Gran Família Sequiolera només li faltava el més important, els seus màxims representants per a la Magdalena de 2017. Però abans de que aquests pogueren completar-la, Ira i Tristesa protagonitzaren una divertida escena al costat d’Alegria.
Amb el Palau posat en peu, la Madrina 2017 Beatriz Belenguer, la Madrina Infantil 2017 Teresa Doumere i el President Infantil 2017 Marcos Rodríguez, feien la seua aparició. Després de rebre la banda i les flors, i una vegada asseguts a la part central de l’escenari, va aplegar un altre dels moments emocionants de l’acte. Era el moment de rebre a la màxima representant del món fester de la Ciutat, amb el cor i l’anima sequiolers, la Regina de les Festes per a la Magdalena de 2017, Estefania Climent Moreno.
Una vegada més, el Palau es va ficar en peu per a rebre a la nostra estimada Estefi. Una vegada dalt de l’escenari, i després de saludar als seus companys de gaiata i a tots els assistents al Palau, va rebre l’homenatge de tots els Sequiolers en forma de paraula. I qui millor que la seua companya d’aventures, Maria Collados, per a retre-li galania. Varen ser juntes Madrines del Sequiol en 2015, i juntes Dames de la Ciutat en 2016. Paraules carregades de sentiment que van aconseguir arrancar una llàgrima emocionada a la nostra Regina.
Després d’un moment tan intens, va vindre un altre molt divertit. Baixava la llum, es feia un instant de silenci, i arrancava el “What makes you Beautiful” del grup One Direction. Ballarines de l’escola Castellón Baila sorgiren pels laterals i arrancaren un ball molt alegre i modern, i que va acabar amb els nostres personatges, Alegria, Ira, Por, Fàstic i Tristesa, ballant amb ells dalt l’escenari. El final a les escales, amb l’estampa més coneguda de la pel•lícula, va arrancar forts aplaudiments en el Palau.
Arribava el torn de les Ofrenes: Club de Pesca el Gregal, Centre Aragonés, centre Asturià, centre Gallec, centre Aragonés, Club Esportiu Castelló, Ajuntament de Benicàssim, Ajuntament de Viver, Falla La que Faltava de La Vall d’Uixò, Falla Les Arts de València, Falla Barri València de Borriana, Germandat dels Cavallers de la Conquesta, Federació de Colles representada per la Colla Bacalao, Federació Gestora de Gaiates representada en aquesta ocasió per la Gaiata 7 Cor de la Ciutat, i Ajuntament de la Ciutat de Castelló.
Era el moment de desfer l’escenari, la nostra particular Gran Illa Sequiolera. Baixaren els xicotets i els joves, les nostres comissions, i aplegà l’hora d’acomiadar com calia als màxims representants de 2016, Ana, Balma i Carlos. Després de deixar el seu record en forma de corbatí en els estendards, saludaven per última vegada des de dalt l’escenari amb emoció i un fort aplaudiment de tots els assistents al Palau.
Abans que els màxims càrrecs per al 2017 abandonaren l’escenari, els personatges de la nit, Ira, Fàstic, Tristesa, Por i Alegria, feren l’última aparició a l’escenari, guanyant-se l’estima de tot el món. Després de reunir tot el necessari per a que les properes festes de la magdalena siguen una realitat, es van anar acomiadant un a un de Beatriz, Teresa, Marcos i Elisabeth, i van abandonar el Palau conduint un trenet, el Tren dels Sentiments, que com no podia ser d’una altra manera, era la viva imatge de la nostra entranyable Panderola.
El fi de festa començava com mana el protocol amb el nostre Rotllo i Canya. Música, ball, fotos, rialles, i moltíssima alegria perquè tot i que en algun moment de l’acte el so ens va fallar i vam tenir alguna xicoteta errada en el protocol, l’acte havie eixit a la perfecció, tal i com l’havíem ideat.
Ara el que toca és pensar en els monuments gaiaters, el Llibret, la programació d’actes de la setmana de la Magdalena, …., i perquè no? Començar a pensar en la presentació de l’any que ve…

Fotos cortesía de Ediciones Digitales Muphy

Fotos cortesía de A.C. Gaiata 15 “Sequiol”

Fotos cortesía de A.C. Gaiata 15 “Sequiol”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*