Presentació Gaiata 15 ‘Sequiol’

Va arribar el gran dia, el dissabte 3 de novembre, al voltant de les 22,00 hores, els càrrecs 2018 i 2019 i les comissions major i infantil estaven citades en el Cau del carrer Herrero per a preparar la comitiva que tindria com a destinació final el Palau de la Festa. I perquè la comitiva arribara a la seua destinació, contàrem un any més amb un tren turístic que va fer de la nostra entranyable panderola.
A les 22,30 de la nit del citat dia, els voltants de l’emblemàtic edifici fester, són un formiguer de gent, un anar i venir de gent, de pares i mares, dels membres de la comissió que procuren que tot estiga a punt, assajos i proves d’última hora, sons de dolçaina i tabal que preparaven aquests instruments per a fer-los sonar minuts més tard, i per fi apareix el tren que porta la comissió.
Sobre l’esplanada del Palau, es forma la comitiva encapçalada per la ‘secció de dolçaina i tabal’ de la gaiata 15, seguits pels representants de diverses associacions festives i delegacions que aquella nit ens acompanyaven, per a donar pas a la comissió tancada pels càrrecs 2018 i 2019.
I a les 22,45, amb una puntualitat britànica, van començar a sentir-se els primers compassos de la ‘secció de dolçaina i tabal’, confosos per la profusió de la pirotècnia que va acompanyar el moment. Mescla sens dubte festiva per excel•lència, la que uneix la nostra música tradicional amb la pólvora, senyal indubtable que la nostra gran cita estava ací ja.
Ja a l’interior i una vegada que cadascun va ocupar el seu lloc, a les 23,00 hores s’apagaven les llums de l’interior del Palau i amb unes breus paraules del presentador, començava el nostre acte de presentació. Ja tot era qüestió de seguir el guió establit, amb una primera actuació del Jove Ballet de Castelló per a seguir amb el protocol habitual, amb música de les diferents dècades en cada part de l’acte. Així, la música dels anys 40 servia de fons musical per a l’accés a l’escenari de Marc i Elisabeth, president infantil i presidenta de la gaiata respectivament, acompanyats pels estendards i col•laboradores.

Fotos cortesía de Sequiol

Fotos cortesía de Sequiol

La comissió infantil accedia a l’escenari amb el fons musical dels anys 50 i la comissió major amb la dels anys 60 i, enmig de totes dues desfilades, actuació de les més joves del ballet que van interpretar unes alegries. En tots dos casos, una vegada en l’escenari, a les dames els van ser imposades les bandes acreditatives per part de Marc i Elisabeth i lliurats rams de flors pels seus respectius acompanyants.
Águeda, Nagore i Iker, càrrecs 2018, arribaven a l’escenari amb les melodies dels anys 70. Una vegada en el mateix, Iker i el vicepresident Jorge feien lliurament d’un detall floral a Àgueda i Nagore. Es donava pas a una nova interpretació del Jove Ballet que en aquesta ocasió va delectar al respectable amb una dansa neoclàssica.
Quedava d’aquesta forma tot llest i preparat per a rebre i acabar de completar d’aquesta forma l’escenari, a Andrea, Natalia i Marc, els nostres càrrecs 2019 que van accedir al mateix amb el fons musical de la dècada dels anys 80, entre aplaudiments i amb el públic posat en peus.
Seguint amb el guió i protocol establit s’arribava al moment àlgid de la imposició de bandes que acreditaren a Andrea i a Natalia com a Madrines del Sequiol de la Magdalena de l’any 2019, rubricat pel lliurament de sengles rams de flors, tot açò realitzat pels presidents, Marc i Elisabeth.
Es va seguir amb una al•lusió al concurs de maquetes, recordant i agraint a col•laboradors i patrocinadors amb un esment especial al guanyador de l’any 2018, David Fernández Roca, i es convidava a tots a participar en el XVI Concurs escolar de maquetes de gaiates. Després d’aquestes paraules, es va donar pas al lliurament per primera vegada en aquest acte, del títol de ‘Sequioler de l’Any’, que enguany recau en la Colla del Rei Barbut, per la seua estreta vinculació amb la gaiata 15 Sequiol i sobretot per la seua trajectòria dins del panorama festiu de la ciutat.
Va arribar el torn de les ofrenes, iniciades amb una nova actuació del Jove ballet de Castelló que va posar en escena la interpretació d’una dansa clàssica. Ofrenes que van seguir amb el grup de scouts Belcaire, del Club de Pesca Gregal, dels centres culturals andalús, gallec i centre aragonés. No podien faltar tampoc les ofrenes del C.D. Castelló, de la Germandat dels Cavallers de la Conquesta’ i dels nostres amics de les falles, ‘la que faltava’ de la Vall d’Uixò, i del Passeig de l’Albereda – Avda. de França de València. Seguien l’Ajuntament de Benicàssim, la Federació de Colles, portada a terme pels membres de la colla Sense Blau, i la Federació Gestora de Gaiates, realitzada en aquesta ocasió pels càrrecs de la gaiata 13 Sensal, pròxims a realitzar el seu acte de presentació. Va tancar el capítol d’ofrenes, el Patronat Municipal de festes, realitzada per familiars dels nostres càrrecs 2019.
A poc a poc, es va anar complint amb el protocol i el guió establit i d’aquesta forma arribava el moment de desfer l’escenari i reprenent el fil principal de l’acte, amb la música de la dècada dels anys 90, es va anar acomiadant de l’escenari als membres de les comissions infantils i majors, arribant al moment emotiu, el del comiat dels càrrecs de l’any 2018, Águeda, Nagore i Iker, amb música dels anys 2000, els qui van imposar les corbates als estendards, aprofitant per a fer lliurament d’un quadre recordatori que lluirà en el nostre Cau.
Seguint amb la desfilada de baixada, es van acomiadar de l’escenari la presidenta de la Gaiata, Elisabeth, acompanyada per les col•laboradores de la gaiata.
Amb la interpretació d’una dansa clàssica a càrrec del Jove Ballet de Castelló, es va rendir tribut als càrrecs 2019, Andrea, Natalia i Marc que seguidament van abandonar l’escenari amb la música més actual, la dels anys 2010.
La fi de festa es va perllongar fins a altes hores de la matinada i va ser a càrrec del polifacètic Rodhel que va delectar a tot el públic amb el seu xou musical.
Aquest va ser el nostre acte de presentació, un acte que com hem dit va ser preparat amb cura, com tot allò que en la gaiata del Sequiol es prepara. Ara a seguir amb el nostre calendari festiu perquè la Magdalena de l’any 2019, la de la 75 edició, està ací molt a la vora ja.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*