Preparatius de la nostra Presentació

Quan la calor de l’estiu encara estava present en el dia a dia, encara era un company habitual i quotidià, es donava el primer pas de què seria l’acte de presentació dels càrrecs i comissions que representaran a la gaiata del Sequiol en la Magdalena de l’any 2019.
I el pas previ era la creació de la comissió organitzadora i encarregada de l’elaboració i preparació de l’esdeveniment, no en va, es tracta d’un esdeveniment que l’A. C. Gaiata 15 Sequiol cuida amb cura.
Un acte que es prepara per a intentar ser del gust de tots, on es pretén crear un guió que abaste un espectacle i la part protocol•lària que tot acte de presentació comporta.
Preparació d’escenari, contactes per a veure qui i com realitzar la idea que naix de l’opinió de tots.
Es decidia un tema principal, i ja que enguany celebrem la 75 edició de l’actual estructura de les nostres festes, es va prendre com a referent l’evolució de la música al llarg de cadascuna de les vuit dècades transcorregudes des del 1945. Aquesta música estaria acompanyada per danses clàssiques, neoclàssiques o de flamenc i per a aquesta part es va sol•licitar la participació del Jove Ballet de Castelló de la directora Teresa Marc Andreu.
Ja teníem la base, el fil conductor, ara calia posar-se a la feina, composició del guió, idees per a l’escenari, cerca de les melodies que anaren reflectint la música de cada dècada.
I comencem el compte arrere, amb la participació dels càrrecs de l’any 2019 realitzant l’ofrena de la Federació Gestora de Gaiates el cap de setmana anterior en el Palau de la festa, coincidint amb la presentació de la gaiata 7 ‘Cor de la Ciutat’.
Arribada la setmana de la nostra Presentació, es procedia al muntatge del decorat, aquesta vegada a base de teles blanques en diverses formes en les seues caigudes, amb un doble fons també blanc on es projectava combinacions de llums. En el centre, la forma modernista d’una Panderola tallada en xapa d’acer.
Al mateix temps sobre l’escenari, es van realitzar els assajos pertinents i en la sala es va procedir al muntatge de taules, decorades amb uns centres realitzats pels membres de la comissió dies abans en el Cau.
Tot preparat, escenari, taules, detalls, maquetes de les gaiates guanyadores dels diferents concursos de maquetes, tot açò perquè el Palau fóra testimoni, el dissabte dia 3 de novembre, de l’acte de presentació d’Andrea Molés Mir, Natalia Queral Asencio i Marc Osorio Cazorla com a Madrines i President infantil juntament amb la resta de Dames i comissions de l’A. C. Gaiata 15 Sequiol per a la Magdalena 2019, ja estava tot preparat i llest perquè apujara el teló.

Fotos cortesía de Sequiol

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*