Premis d’ús i promoció del valencià

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana havia resolt concedir els premis a la promoció de l’ús del valencià a les gaiates i colles guardonades pels llibrets de les festes de la Magdalena de 2018. Amb aquest motiu, el conseller Vicent Marzà assistia al lliurament de premis, acompanyat pel director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, a la Casa dels Caragols de Castelló.
La Conselleria atorga anualment aquests premis, que tenen com a objectiu ajudar econòmicament en la realització d’activitats pròpies de colles i gaiates, i que al mateix temps faciliten la promoció de l’ús del valencià.
Pel que fa a la modalitat de gaiates, l’Associació Gaiata 1 Brancal de la Ciutat obtenia el primer premi, el segon premi recaia en l’Associació Cultural Gaiata 6 Farola-Ravalet, i el tercer premi, era per a la nostra Associació Cultural Gaiata 15 Sequiol. Recollien el premi els màxims representants per a la Magdalena de 2018, Àgueda, Nagore i Iker, acompanyats per la Presidenta Elisabeth.
En l’acte d’entrega de premis, el Conseller enaltia que les colles i gaiates han realitzat un gran esforç per fer del valencià l’instrument de comunicació en els llibrets de la festa. Així mateix, destacava l’excel•lent qualitat dels llibrets presentats, la qual cosa havia dificultat la decisió final de la comissió de valoració dels premis.
A pocs dies del començament de les festes de la Magdalena, Sequiol rebia un importantíssim premi, per la seua dotació econòmica i perquè donava valor a un magnífic Llibret, reconeixent un any més la fantàstica tasca de tantes i tantes persones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*