Orgull de Genealogia

A les set del matí i tot i que el temps amenaçava pluja, s’anunciava el dia gran de les nostres festes. Tot Castelló eixia al carrer, amb la canya, la cinta verda, la bóta de vi, les dolçaines i el tabal, cap a l’ermitori de la Magdalena. I com no, abillats amb el vestit de llauradors, Àgueda, Nagore, Iker i Elisabeth, enfilaven el camí que els duria a l’origen del nostre poble. També Beatriz, Dama de la Ciutat sequiolera, feia el camí dels romers acompanyant la Reina Carla.
Poc després de l’obligada parada a Sant Roc per esmorzar, arrancava una fina pluja que no va impedir que la gran família festera aplegara a l’ermitori de la Magdalena.
A la vesprada, els monuments gaiaters eixien per fi del magatzem municipal i, majestuosos, desfilaven davant la nombrosa comissió, grans i xicotets, amb les seues millors vestimentes i els seus millors somriures. ‘Lloeu la llum infinita’ i ‘Jocs d’Infantesa’ s’emportaren fortíssims aplaudiments, potser com un avanç de què passaria dos dies després a la plaça major.

Fotos cortesía de Sequiol

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*