Nit de Sant Cristòfol i Homenatge Comissions

Després de la celebració religiosa, ja a la nit, tenia lloc el tradicional i multitudinari sopar de pa-i-porta previ als esperats play-backs de la gent gaiatera. Però aquest any les portes del Palau s’obrien amb una doble celebració, donat que a més de la festa del patró Sant Cristòfol, les Comissions dels diferents sectors gaiaters rebien el seu merescut homenatge.
Per a començar les celebracions, la gestora de Gaiates havia instal•lat dos castells inflables en l’esplanada del Palau que van fer les delícies de tots els xiquets presents.
Poc després el recinte del Palau es va omplir de gent, des de les Comissions de Sector, fins a les Reines de les Festes, Dames de la Ciutat i Junta de festes, a més de representants de les institucions i de la Federació de Colles. Tots junts, vam poder gaudir d’un sopar en germanor. Quedaven arrere rivalitats passades per a junts brindar per unes festes que van passar amb les seues històries, els seus problemes, les seues alegries, tot allò que ja havia quedat gravat en el llibre de la història de les nostres festes.
Una vegada els estómacs estigueren plens, començava un acte que a la fi va resultar una exitosa barreja de protocol i festival. Vanesa Garcia i el sequiolo Javi Rodríguez conduïren la gala gaiatera de forma magistral, amb la mestria que els caracteritza. La primera parada va ser molt emotiva, el Gaiater de l’Any 2018 Agustín Mon accedia a l’escenari precedit pels presidents de totes les comissions gaiateres per tal de rebre l’homenatge del món de la festa, a qui va dedicar unes breus però sentides paraules que van arrancar forts aplaudiments.
Aquest homenatge va donar pas als diversos play-backs muntats per a l’ocasió, però en aquesta edició barrejats amb les imatges de totes i cadascuna de les persones, grans i xiquets, que componen les comissions gaiateres. També les Reines 2018, Lucía Burguete i Carla Bernat, feren el seu tradicional discurs d’agraïment a tots els presents.
Amb la temàtica escollida dels superherois, els primers balls van ser els dels més xicotets de les comissions de sector, convertits en els ‘Increïbles’ i les ‘Supernenas’, que van arrancar els primers aplaudiments de la nit.
Tot seguit els presidents de les diferents comissions de sector provocaven el somriure de tothom amb la seua interpretació de ‘El Zorro’.
Ells van donar pas a les Madrines i Presidents Infantils. Nagore convertida en ‘Superwoman’ i Iker en ‘Capitán América’, tots dos van demostrar els seus dots d’artistes.
Després, les Madrines dels diferents sectors van ser les que es van convertir en superheroïnes. La nostra representant Àgueda ocupava l’escenari transformada en una bella ‘Catwoman’.
El següent play-back va ser el que van protagonitzar les Dames de la Ciutat, amb la sequiola Beatriz i les seues companyes de cuir negre i botins en un ball molt guerrer. Només restaven la Reina Infantil i la seua cort d’honor, amb un muntatge i unes disfresses espectaculars.
Per a finalitzar i com a colofó a l’acte, el ball conjunt de tots els participants va posar el fermall d’or final a una festa que serveix de pont entre un exercici i un altre, una festa que es va perllongar fins a altes hores de la matinada amb el sorteig de diversos obsequis i el ball, així com l’elecció del Rei i la Reina de la festa, en aquest cas una Reina sequiolera, Nuri, que va accedir a l’escenari a per la seua corona i va ballar un pasdoble amb el Rei de la nit, de la Gaiata 11.
Després d’aquesta gran nit arribaven les vacances, el parèntesi a les nostres festes. Un merescut descans i el moment de fer balanç. El 2018 ha estat un any d’èxits per a la Gaiata 15 Sequiol i un bon punt de partida per afrontar amb garanties el 2019. És l’hora del relleu i Àgueda, Nagore i Iker, després del millor any de les seues vides, donen pas a Andrea, Natalia i Marc, que segur representaran a Sequiol com es mereix.

Fotos cortesía de Sequiol

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*