MISSA SANT CRISTOFOL

Com cada any, el segon dissabte del mes de juliol, Castelló honra a Sant Cristòfol, un dels patrons de la ciutat.

La pandèmia segueix sense deixar fer les celebracions tradicionals i es limiten, mentre existeixin les restriccions sanitàries, a la celebració eucarística que es realitza, això sí, en la Cocatedral de Santa María.

Enguany, la data ha estat el 10 de juliol i, aquest dia, a les 12 del matí, en l’esmentada Seu, es va donar cita una àmplia representació del món festiu de la ciutat, amb les Reines i les seves respectives Corts d’Honor -entre les quals comptem amb Águeda Ibars, com a Dama de la ciutat- autoritats i representants de les diferents comissions de sector i d’altres ens festers com la Federació de Colles o la Germandat dels Cavallers de la Conquesta.

En representació de l’A. C. Gaiata 15 Sequiol, van assistir a l’acte la seva Madrina, Lourdes Climent; la seva Madrina Infantil, Alejandra Saéz i el seu President Infantil, Manel Rubio, acompanyats pel vicepresident Javier Rodríguez. A més destacar també la presència d’uns altres Sequiol@s, com de Marc Osorio, Pregoner Infantil o Jorge Martí, component de la Comissió, entre altres comissionats del Sequiol.

L’acte religiós va comptar amb la participació dels quals fossen Sequiolos d’honor: la Rondalla Vora Sequia, que va interpretar diverses cançons al llarg de la litúrgia. Cançons, en la seva majoria, compostes per a aquestes celebracions pel mestre Paco Signes; qui fos director de la banda municipal de Castelló, des de 1983 a 2012.

Altres anys, l’acte hauria seguit amb la benedicció de vehicles i el repartiment de cintes commemoratives però com, ja s’hem comentat, a causa de la situació actual, aquesta part va haver de ser suprimida. L’acte va finalitzar amb una rematada pirotècnica, disparada des del terrat de la casa Consistorial.

Tan sols esperar que puguem tornar aviat a la normalitat i així poder gaudir d’una festa amb normalitat on les comissions de sector es reuneixen en germanor per a gaudir d’un sopar de pa i porta, al Palau de la Festa, i gaudint dels amens play backs que preparen, amb tota la seva il·lusió, els diferents membres de les comissions.

Fotos cortesía MUPHY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*