Jurat XVII Concurs Maquetes Gaiates

Són disset ja les edicions que porta celebrant-se aquest  concurs escolar. Una idea que s’inicià amb el col·legi del nostre barri, l’Isidoro Andrés, i al que actualment s’han adherit deu col·legis i instituts de la nostra Ciutat. Per dissetè any consecutiu, la Gaiata 15 Sequiol convocava el concurs de maquetes de Gaiates dirigit als escolars de la nostra ciutat, centres d’infantil i primària, i instituts d’educació secundària.

Aquest any s’havien incrementat el nombre d’obres presentades, 254 maquetes realitzades per quasi cinc-cents estudiants!  Un any més, els xiquets de Castelló van demostrar que la seua imaginació no té límits. Vam poder veure gaiates de suro, fusta, plàstic o tela. Detalls rematats amb vidrieres, capsuletes de café, escuradents, palletes i fins i tot plastilina. Obres mestres fetes per uns grandíssims artistes.

Amb la finalitat de triar les tres millors maquetes, es reunia en el Museu Etnològic al carrer Cavallers, un jurat expert format per la Regidor de Festes Pilar Escuder, el President de la Federació Gestora de Gaiates Esteban Gual, la periodista del diari Meditarráneo Paloma Aguilar, la pintora i escriptora Patricia Mir, l’artista gaiater Jose Luis Aragonés, l’artista gaiater Raúl Collazos, l’artista gaiatera Vanesa Pérez i la presidenta de la Gaiata 5 ‘Hort dels Corders’ Arantxa Miralles. Pel que fa als patrocinadors, assitiren Rafael Caracuel i Elena Villajos per Carrefour, i Carlos Albert de Leroy Merlin. Per últim, i per part de la Gaiata 15 Sequiol, el seu assessor Agustín Mon, el president d’honor Ximo Borràs i els vicepresidents Jorge Martí i Victor Orozco.

Entre totes les obres presentades, en una decisió gens fàcil per al Jurat, van resultar guanyadores les següents maquetes de gaiates:

Primer Premi: Ferran Leon Haro, del Ceip Isidoro Andrés, amb el lema “El pilar de la Ciutat”.

Segon Premi: Naiara Muñoz Vinuesa, del Ceip Isidoro Andrés, amb el lema “Sense llum no hi ha tradició”.

Tercer Premi: Ivan Godes Gálvez, del Ceip Ripollés, amb el lema “75 anys de llum”.

Enhorabona als premiats i el més sincer agraïment al nostres patrocinadors, Carrefour Castelló, Leroy Merlin i Fundació Caixa Castelló, així com a l’Ajuntament de Castelló, a la Diputació de Castelló i a la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana per la seua col·laboració.

Dissabte següent 7de març, en el Museu Etnològic de Castelló, tindria lloc la inauguració de l’exposició de totes les maquetes presentades al concurs.

Fotos cortesía SEQUIOL

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*