IV Congrés Magdalener

Per quarta vegada a la història, des que el 1945 es reinventaren les festes actuals de la nostra Ciutat, se celebrava un Congrés Magdalener que reunia i involucrava a tots els col•lectius encarregats de mantenir vives les nostres tradicions.
Aplegat el termini de presentació de ponències, el comité organitzador, entre els qui es trobava la nostra Presidenta Elisabeth Breva, constituïa quatre grans blocs temàtics sobre els quals tractar.
La primera sessió ja del Congrés, coincidia amb el dia de la presentació de la nostra Gaiata 15 al Palau de la Festa, pel que van ser pocs els sequiolers que van poder acudir. Al contrari que a les següents sessions, les d’exposicions de les ponències i també de les esmenes a les citades ponències, on va ser nombrosa la presència de sequiolos. Destacar que una de les persones que va presentar esmenes en nom de la Federació Gestora de Gaiates va ser el sequioler i també Gaiater de l’Any 2018, Agustin Mon, així com un altre sequiolo, Enrique Carceller, encara que aquest ho feia en representació de l’associació que presideix, la Colla El Rei Barbut.
Finalment, es tancava el IV Congrés Magdalener amb la redacció de les conclusions als quatre grans blocs de què tractava:
Declaracions Institucionals,
• El marc de les festes. Estructura organitzativa i de gestió. Agents festers i finançament.
• Identitat col•lectiva. Tradició i modernitat. Símbols i representacions.
• Les festes com a element integrador de la imatge de la ciutat. Projecció exterior.
• Actes, programació, espais urbans i participació ciutadana.
Més informació a la pàgina web del congrés, https://congresmagdalener.castello.es/documents/
Ara, el que cal és posar en marxa totes aquelles iniciatives consensuades pel bé del futur de les nostres festes.

Fotos cortesía de A.C. Gaiata 15 “Sequiol”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*