INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ MAQUETES DE GAIATES

Ja és una cita obligada en el calendari fester de la nostra ciutat, la inauguració de l’exposició de maquetes de Gaiata, presentades a concurs, en el Museu Etnològic del carrer Cavallers.
I ja són setze edicions, en les quals Sequiol ve proposant als escolars d’educació primària, secundària i especial, la construcció d’una maqueta de Gaiata, per a les quals poden utilitzar qualsevol mena de material.
Amb el fons musical de l’escola de Tabal i Dolçaina del Sequiol, les Reines de les Festes, Natalia Palacio i Natalia Collazos – acompanyades pel President del Patronat i Regidor de Festes, Omar Braina i per la Presidenta de la Junta de Festes, Noelia Selma- tallaven la cinta i donaven per inaugurada l’exposició de treballs de la XVI edició del Concurs “Ciutat de Castelló”. Prèviament, les Madrines del Sequiol, Andrea Moles i Natalia Queral, al costat del President Infantil, Marc Osorio i la Presidenta, Elisabeth Breva, rebien a les nostres Reines de les Festes i els feien lliurament d’un detall floral.
A l’acte d’inauguració va acudir la guanyadora del concurs, la xiqueta Laura Godes, del col•legi públic Isidoro Andrés, qui també va rebre un detall de mans dels màxims representants del Sequiol.
Malgrat ser una jornada en la qual se superposaven infinitat d’actes, la presència de nombrós públic va atendre la convocatòria del Sequiol. Cal destacar la representació de la Colla del Rei Barbut, encapçalada pel seu President Enrique Carceller i amb el membre fundador, Jose Ramón Llopis que malgrat inaugurar aqueix mateix dia la seua nova seu social, van voler posar de manifest, una vegada més, els intensos llaços d’amistat entre aquestes dues entitats festeres, que els ha valgut el reconeixement de Sequiolers de l’Any 2019.
Una interessant exposició que romandrà oberta fins diumenge que ve, 31 d’abril, i que, sens dubte, serà molt visitada com ho demostren les xifres de les últimes edicions, sent de les que més visitants atrau del conjunt d’exposicions que es realitzen en aquest museu.
Volem arribar a la majoria d’edat i Sequiol segueix compromés a promocionar i divulgar el símbol fester que ens diferencia: la Gaiata, entre aquells anomenats a mantenir aquesta tradició tan nostra. Prompte es convocarà la nova edició, la dissetena.

Fotos cortesía de Ediciones digitales Muphy

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*