Inauguració exposició gaiates de mà

L’exposició.

Així, el dimecres 8 de setembre (dia molt assenyalat perquè, a més de ser la data de signatura del Privilegi del Trasllat, és també la data de fundació de la nostra associació -un 8 de setembre de 1981-; com canta Serrat “fa vint anys que tinc vint anys”), a les 18 hores, en el claustre del Museu de Belles Arts de Castelló, sota l’organització de la Gestora de Gaiates, s’inaugurava l’exposició de les Gaiatas de mà, presentades a concurs. Amb la presència, aquesta vegada sí, de la primera autoritat municipal, acompanyant a la Reina Infantil de les Festes, Gal·la Calvo i els regidors – presidents dels Patronats de Festes i Turisme, el President de la Gestora de Gaiates, Esteban Gual, donava la benvinguda a tots els assistents, agraint la seua presència i felicitant a tots quants han contribuït a poder disposes de les magnífiques Gaiates de mà exposades. D’igual manera, Esteban, va presentar i va fer lliurament dels primers exemplars de la publicació “Gaiata” que recull diferents articles d’interés, així com un interessant recorregut cultural per cadascun dels sectors de la nostra ciutat.

Entre el nombrós públic assistent destacar la presència dels membres del Consell Rector i les Madrines i Presidents de les dènou comissions de sector, entre les quals destaquem a les nostres madrines, Lourdes Climent i Alejandra Sáez, acompanyades per la Presidenta de l’associació, Elisabeth Breva.
Després dels parlaments de rigor, es va procedir a la visita de les díhuit Gaiates de mà, presentades a concurs, donant per inaugurada l’exposició, que romandrà oberta fins a final de setembre.
Apuntar que, presidint el vestíbul d’accés al claustre, es trobaven exposats, juntament amb l’exemplar “Gaiata”, les dènou publicacions que les diferents comissions de sector han editat per a l’edició de 2021.
Una exposició molt il·lusionant per als Sequiol@s perquè, a més de nostra Gaiata de mà “Per sempre MAGDALENA!!!”, obria l’exposició la maqueta de nostra Gaiata guanyadora en 2017 i Gaiata de la Ciutat 2018, “Rècords d’infantesa”.

La decisió del Jurat.

El dijous 23 de setembre, es reunia el jurat convocat per a determinar els premis de les Gaiates de mà. Després de les preceptives deliberacions es va procedir a la votació, resultant guanyadora la Gaiata de mà presentada per la Gaiata 6 Farola-Ravalet, realitzada per Jaime Ortiz. En segon lloc va quedar la presentada per la Gaiata 19 La Cultural i en tercer lloc la presentada per la Gaiata 11 Forn del Pla. Nostra Gaiata Sequiolera va quedar en huitena posició.

Aquesta vegada les Gaiates de mà han estat estàtiques però la idea és que en pròximes edicions -perquè la Gestora de Gaiates vol apostar per aquest concurs com a part integrant d’aquestes festes de final d’estiu- siga de manera itinerant, si les condicions pandèmiques ens ho permeten, això és, com a part d’una desfilada que il·lumine els carrers de la nostra ciutat, com a preludi de la següent edició magdalenera. Qui sap? potser en pròximes edicions ens sorprenem amb una major participació del “mon de la festa”.

 

Fotos cortesía SEQUIOL

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*