Homenatge Comissions de Sector

Homenatge Comissions de Sector
A mitjan mes de setembre, una vegada realitzats els actes d’imposicions de bandes, començava el cicle d’actes de presentació de les diferents gaiates. Cada dissabte de Palau, el sector del Sequiol, ha estat present en aquests esdeveniments, sent testimonis d’aquests, igual que la resta de comissions van estar presents en el nostre.
Una vegada conclòs aquest periple festiu, arriba el moment de la veritat, s’acosten aquells dies on la ciutat canviarà la seua fisonomia, on Castelló serà durant una setmana una festa de llum.
Però abans, com és tradicional i una vegada presentades totes les comissions, el Palau de la Festa acull dos actes d’homenatges, un per a les comissions i un altre per a les comissions infantils.
Per aquest motiu, dissabte passat dia 25 de Febrer, en l’esmentat recinte, ens vam donar cita totes i cadascuna de les 19 comissions de sector, per a rendir merescut homenatge a totes les persones que amb el seu esforç i dedicació, fan possible que les festes de la magdalena i amb elles, les nostres entranyables gaiates, vegen, mai millor dit, la llum.
En aquesta ocasió, la presència del Sequiol en l’acte, va estar veritablement notable, ja perquè en l’organització d’aquest, com a membres de la Junta de festes, es trobaven dos sequioleros, Javier Roig i Jorge Marti, perquè la veu que va donar pas a les diferents fases i va anar nomenant a tots i cadascun dels assistents, va ser la veu d’una altra gran sequiolera i castellonera, Núria Miravet, i perquè l’acte va comptar amb l’actuació estel•lar de dos membres del grup de teatre valencià del Sequiol, Pablo Sanahuja i Javier Rodríguez, acompanyats per una altra veïna del Sequiol i gran castellonera, Mari Paz Lázaro.
L’acte va començar amb la desfilada fins a l’escenari de les diferents Madrines i entre elles la nostra Madrina 2017 Beatriz Belenguer Mercé, de les Dames de la Ciutat i com no de la Reina 2017, Estefania Climent Moreno; tot açò preàmbul de la desfilada fins a l’escenari dels components de les diferents comissions de sector i entre ells les dames i acompanyants del Sequiol per a aquesta magdalena 2017 que ja està molt a la vora.

Entre l’accés de les comissions, es van anar projectant diversos vídeos on es reflectia la participació de les comissions en els actes que se celebren durant la setmana de festes, després de diverses posades en escena a càrrec dels actors ja esmentats que van ser del gaudi dels assistents, es va donar accés als acompanyants de les diferents comissions per a completar l’escenari i perquè reberen el seu més que merescut homenatge i també entre ells, els xics que acompanyaren a les nostres dames en aquestes pròximes festes.
Després es va donar accés a l’escenari als presidents de les diferents gaiates per a fer lectura, primer del resultat del concurs de presentacions, en el qual va resultar guanyadora la gaiata 8 Portal de l’Om, i després per a la lectura del nomenament del Gaiater de l’any, que va recaure en l’artista castelloner En Lorenzo Ramírez, autor de nombroses portades del nostre llibret.
I abans de la desfilada de baixada, les paraules que la reina de les festes dedica a totes les persones que treballen per les nostres festes, unes paraules transmeses de forma magistral per qui fóra la nostra Madrina l’any 2015 i Dama de la Ciutat en la Magdalena 2016, Estefania Climent Moreno.
La nit va acabar amb ball i festa, com no podria ser d’una altra manera.
La festa, ja està ací.

Fotos cortesía de Ediciones Digitales Muphy

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*