GALA DE LA PIROTÈCNIA – MAGDALENA 2022

Diumenge passat 10 d’abril, al Palau de la Festa, es va celebrar la Gala de la Pirotècnia. Un acte concebut per a agrair la participació de totes les empreses pirotècniques que actuen durant la recentment finalitzada setmana festera de la Magdalena. A més a més, en aquest acte, es dona a conéixer el veredicte del Jurat del concurs de Mascletaes “Ciutat de Castelló”; que enguany complia la seua vint-i-sisena edició.
A l’acte van acudir les Reines de les Festes, Carmen i Gal•la, amb les seues respectives Corts d’Honor; el Regidor de Festes i President del Patronat; així com membres del Consell Rector. A la cita estaven convidats, a més dels representants de les diferents empreses pirotècniques participants, les representacions dels diferents ens col•laboradors i vinculats de la Ciutat. I, com no podia ser d’una altra manera, la Gaiata 15 Sequiol, comptava amb la presència de les nostres màximes representants: la Madrina, Lourdes Climent i la Madrina Infantil, Alejandra Sáez, acompanyades pel Vicepresident de l’associació, Javier Rodríguez.
Amb el mestratge característic del polifacètic Sequiolo Javier Roig, va donar principi la gala, amb una superba actuació de la Colla de Dolçainer Xaloc, sota la direcció d’Adrián Nebot, que va conjugar el so del tabal i la dolçaina amb el so i les imatges de la pirotècnia; una composició ideada per a l’acte de la Enfarolà, que no es va poder realitzar.
Seguidament, Javier, va convidar a prendre l’escenari a les Reines de les Festes, acompanyades pel President del Patronat de Festes, per a fer lliurament d’una mètopa als representants de les diferents empreses pirotècniques, participants en la Magdalena 2022: Pirotècnia Pibierzo, Pirotècnia Turis, Pirotécnia Hnos. Sirvent, Pirotècnia Caballer FX, Pirotècnia Zaragozana, Pirotècnia Peñarroja i Pirotècnia Martí.
Una actuació musical va obrir el moment dels homenatges. En primer lloc van ser els representants del Club Esportiu Castelló, per complir-se enguany el seu centenari, els que van rebre un detall de les mans de les Reines de les Festes. Seguidament es va brindar un record pòstum a Manuel García de la Osa, una persona sempre disposada a prestar la seua col•laboració amb les successives Juntes de Festes i, especialment, en l’àmbit pirotècnic.
A continuació, arribava el moment estel•lar de la gala: la lectura de l’acta del Jurat de Mascletaes. Un jurat compost per Luis Oria, com a President, i els vocals: Agustín Mon, Candi Segura, Antonio Águila, Irene Segura, Rafa Alabau, Raquel Carceller, Jorge Batiste, Carmen Gumbau, Jovi Monroig, Cristóbal Badenes, Paco Carbonell, José Manuel Milian i Lidón Batiste, actuant com a secretària d’aquest.
Va prendre la paraula la Secretària del Jurat per a donar lectura al veredicte. En primer lloc s’indicava que, davant l’absència del President, exercia com a tal el primer vocal, Agustín Mon. Segon, en virtut del que es disposa en la clàusula quinzena, de l’apartat tercer, de les bases tècniques que regulen aquest concurs, les quatre empreses que no van efectuar el seu tret en els dies programats per les inclemències meteorològiques; això és Pirotécnia Pibierzo, Pirotècnia Turis, Pirotècnia Caballer FX i Pirotècnia Peñarroja, ; quedaven fora del concurs. I tercer, segons les facultats que els atorgaven les clàusules onzena i dotzena de les bases administratives que regulen aquest concurs, el Jurat, per unanimitat, prenia la decisió de declarar desert la XXVI edició del concurs, “donades les circumstàncies excepcionals i tenint en consideració les dificultats que van tindre les empreses que sí que van poder disparar per a muntar els seus espectacles a causa de les condicions meteorològiques”. No obstant això, es feia un esment especial a la mascletà disparada el diumenge 27 de març, per Pirotècnia Martí.
Per a finalitzar l’acte, va prendre la paraula el president del Patronat qui va voler agrair a tots: empreses, ens festers, comissió…, a tots quants han fet possible el desenvolupament de la Magdalena 2022, fent un esment específic a qui havia assumit l’àrea de pirotècnia, dins de la comissió, i ideòleg d’aquesta gala; el Sequiolo Jorge Martí.
El visionat d’una mascletà va donar pas al vi d’honor que posava punt i final a la gala de la pirotècnia de la Magdalena 2022. Una edició en la qual la pluja ens va privar de poder gaudir dels set espectacles pirotècnics que componien la vint-i-sisena edició del concurs de Mascletaes “Ciutat de Castello”. Tots els castellonencs esperem ja, impacients, les dates en les quals poder gaudir de tots aquests espectacles pirotècnics suspesos durant la setmana magdalenera.

Fotos cortesía MUPHY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*