GAIATA DE LA CIUTAT INFANTIL EN FITUR’22

Mediats de gener sol ser la data de convocatòria de FITUR, la fira del turisme que aglutina, en les instal·lacions de IFEMA Madrid, a tot el sector nacional per a donar a conéixer les excel·lències del Turisme a Espanya; concretament, aquest any 2022, del 19 al 23 de gener.

Seguint les directrius del IV Congrés Magdalener -que estableix màxima projecció al nostre element festiu diferenciador: La Gaiata-, des del Patronat Municipal de Festes -potser es va trobar a faltar major suport i implicació d’altres departaments municipals en la promoció i difusió de la mateixa- es va pensar que l’element principal de l’estand de Castelló fora la Gaiata de la Ciutat Infantil que, actualment és la Gaiata Infantil del Sequiol, guanyadora en la Magdalena 2019 -l’última que vam viure amb normalitat, abans de la Covid, quan fins i tot existia la Junta de Festes-. Una obra ideada pel Sequiolo Javier Rodríguez i que porta per lema: “Ramell Il·luminat”. Una Gaiata, aquesta, sens dubte molt especial. Recordar que va ser elegida Gaiata de la Ciutat Infantil per a la Magdalena 2020, la que havia de celebrar el 75 aniversari de la nova estructura de les nostres festes i, lamentablement, no vam poder celebrar perquè es va haver de suspendre per la pandèmia. Així i tot, aquesta Gaiata Infantil, ja va ser present en FITUR’20 -dels últims actes que es van poder dur a terme abans de la suspensió definitiva de les festes-. És, per tant, una Gaiata veterana i, per això, especial perquè cal recordar que les Gaiates són art efímer, creades per a un moment concret i amb data de caducitat perquè es desmunten, després de la seua edició. I, en aquest cas, complirà tres anys de vida. Amb tot, continua lluint majestuosa, espectacular i complint, amb nota, la seua missió de promocionar al món que les nostres festes de la Magdalena són úniques.

Així, dilluns 17 de gener, a primera hora del matí “Ramell il·luminat” es pujava al transport per a desplaçar-se els més de 400 quilòmetres que separen el magatzem municipal de carrosses del pavelló 7A de IFEMA Madrid. I no anava sola perquè un equip de Sequiolos l’acompanyava per a assegurar-se que tot eixia perfecte i arribava, sana i estàlvia, al destí. I unes deu hores després de la seua eixida i després d’uns xicotets tocs de “maquillatge” -cal muntar i desmuntar el gaiato perquè càpia en el calaix del camió, alguna incidència en les rodes, a mésa més, d’alguna bombeta que “va perir” en les labors de càrrega i descàrrega- ja lluïa, esplèndida, majestuosa, il·luminant l’estand de Castelló -imatge curiosa de nostra Gaiata al costat de la mar mediterrània i el castell de Peñiscola, al fons-.

Dimecres 19 s’inaugurava la fira i l’endemà dijous, era el dia de la Comunitat Valenciana. En l’estand eren presents les Reines de les Festes, Carmen Molina i Gal·la Calvo -abillades amb les seues millors gales castelloneres- acompanyades per l’Alcaldessa de la Ciutat. Innombrables van ser les visites institucionals, entre les quals destaquem el President de la Diputació de Castelló o el Molt Honorable President de la Comunitat Valenciana, el morellà Ximo Puig; els qui no van perdre l’ocasió per a posar al costat del nostre “Ramell Il·luminat”, al costat de les Reines de Castelló.

I després d’una setmana fora de casa, la viatgera, tornava als seus magatzems a esperar, impacient -ja són diversos anys d’espera- que la nit del Pregó, l@s Sequiol@s la traguem de nou al carrer per a anunciar amb la seua llum que “… ja el dia és arribat, de la nostra Magdalena…”; però aquesta vegada ho farà a l’ombra del Fadrí, en la plaça Major, com Gaiata de la Ciutat Infantil 2022.

 

 

Fotos cortesía SEQUIOL

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*