Festes en honor a Sant Blai

No es tracta de qualsevol carrer, ni de qualsevol Sant, és un dels tres patrons de Castelló, juntament amb La Mare de Déu del Lledó i Sant Cristòfol.
Tres-cents anys fa que Sant Blai és patró de la nostra ciutat, i per celebrar aquesta efemèride, aquest any les festes del carrer que porta el seu nom, havien de ser especials. Amb una àmplia programació d’actes, de caràcter lúdic, cultural i també religiós, els veïns i amics del carrer Sant Blai complien un any més amb la tradició de retre homenatge al Sant a qui tothom s’encomana per protegir la gola.
El dia gran de les Festes va comptar amb una amplíssima representació del món de la festa, i Sequiol també va estar ben representat. Les bessones Balma i Teresa, abillades amb els vestits de llauradores, somrients com sempre, sorgien de Paneres acompanyant al Sant des de casa dels Clavaris fins a l’església de la Trinitat, portant el pa que un poc després el capellà beneiria.
I molt propet d’elles, els companys d’aventures de Teresa, Marcos i Beatriz, no es van voler perdre un matí tan especial per a les petites de la Gaiata.
Les festes de carrer, com les gaiates, formen part essencial de les senyes d’identitat del nostre poble, i que es mantinguen, i amb tanta força, és una molt bona notícia.

Fotos cortesía de A.C. Gaiata 15 “Sequiol”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*