Festes en honor a Sant Blai

Amb una àmplia programació d’actes, de caràcter lúdic, cultural i també religiós, els veïns i amics del carrer Sant Blai complien un any més amb la tradició de retre homenatge al Sant a qui tothom s’encomana per protegir la gola.
No es tracta de qualsevol carrer, ni de qualsevol Sant, és un dels tres patrons de Castelló, juntament amb La Mare de Déu del Lledó i Sant Cristòfol.
El dia gran de les Festes clarejava plujós i molt fred, però així i tot, Sant Blai va comptar amb una amplíssima representació del món de la festa, i Sequiol també va estar ben representat. La nostra Madrina Àgueda eixia de ‘teja’ i mantellina acompanyant al Sant en la processó fins a l’església de la Trinitat. També les bessones Balma i Teresa, sortien de Paneres portant el pa que un poc després el capellà beneiria.
Ja a la vesprada, els màxims representants infantils, Nagore i Iker, acompanyaven a sant Blai en la processó de la Tornà, en la que abandona la casa on ha estat acollit tot un any per a traslladar-se a una nova llar on el rebien amb els braços ben oberts.
Les festes de carrer, com les gaiates, formen part essencial de les senyes d’identitat del nostre poble, i que es mantinguen, i amb tanta força, és una molt bona notícia.

Fotos cortesía de Edicione Muphy

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*