Festa de la Rosa

Arribava el mes de Maig a la nostra ciutat i amb ell els actes culturals i de devoció mariana. Potser, Maig siga el segon mes amb més actes que se celebren en la nostra ciutat, doncs a les festes en honor de la nostra patrona, la Verge del Lledó, cal sumar actes i activitats com els enquadrats dins del festival de dansa de l’antiga corona d’Aragó, o la fira del llibre i per descomptat la Festa de la Rosa.
Castelló, quan arriba Maig, es torna poesia i cançó, les nits dels dissabtes de Maig, pels nostres carrers, ressonen cançons dedicades a la dona castellonera. Boleros, cançons populars, jotes i tot tipus de melodies es poden sentir i gaudir entremesclat amb les primeres aromes a flor del taronger.
I com a punt de partida a aquesta entranyable festa tan tradicional i tan nostra, està el festival que cada primer dissabte de maig se celebra en la Plaça Major de la ciutat, on diferents grups musicals competiran per l’anhelada “rosa d´or”, acompanyats per altres grups col•laboradors.
Amb tal motiu, el dissabte 6 de Maig, es realitzava l’edició corresponent a enguany 2017, i l’enclavament cèntric de la ciutat, va congregar a nombrós públic entre els quals es trobava la representació de totes les comissions de sector i, fidels a la cita, la Gaiata del Sequiol va estar present amb els seus màxims representants, Bea, Teresa i Marcos, acompanyats per la presidenta, Elisabeth i un important nombre de membres de la comissió. Tots van acompanyar a les Reines de les Festes, Berta i la nostra sequiolera Estefanía juntament amb les seues respectives Dames de la Ciutat.
Un acte organitzat pels sequioleros i membres de la Junta de Festes, Jorge i Javier, un acte replet de música i romanticisme i que tindrà la seua continuïtat en la festa de la rosa Sequiolera.

Fotos cortesía de A.C. Gaiata 15 “Sequiol”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*