Festa de la Rosa Sequiolera

Amb el ferm desig de mantenir viva una tradició ancestral a la nostra estimada terra, arrancava una nova edició de la Festa de la Rosa Sequiolera. El mes de maig s’havia iniciat com cada any amb l’exaltació de la nostra Patrona, la Mare de Déu de Lledó, i havia continuat cada dissabte amb les rondalles al carrer dedicades a la dona castellonera. Era el moment de ficar el nostre particular fermall d’or amb la galania a la dona i la xiqueta sequioleres.

Després de compartir un bon sopar amb les viandes elaborades per cada família sequiolera, el CAU de la Gaiata 15 s’omplia de música de rondalla. El que es va iniciar fa dos anys com una sorprenent posada en escena dels xics del Sequiol per a les seues dones, ja s’ha convertit en un referent que totes esperaven amb molta il•lusió.

Així, Els Sequiolos Rondallers, un ampli grup de Sequiolos capitanejats pel mestre Chema Orozco, van ocupar el seu lloc sobre l’escenari – rigorosament uniformats i lluint la cinta distintiva de la Festa de la Rosa -, per a iniciar la ronda a la dona Sequiolera. Els temes escollits en aquesta edició: ‘Algo contigo’, ‘Boquita de cereza’, ‘En un Rincón del alma’, ‘La Orquesta’, ‘No me queda más’, ‘No soy de aquí ni soy de allá’, ‘Vagabundo’, ‘Soy lo prohibido’, ‘Si se calla el cantor’ i ‘Vivir así es morir de amor’.

Aquest any a més, ens tornaven a sorprendre afegint una veu femenina en una de les cançons. Elisabeth, la ‘Jefa’, ens deixava a tots bocabadats amb la seua magnífica actuació com a solista de la cançó ‘No me queda más’. L’harmoniosa concentració de tots els rondallers, el seu esforç i professionalitat, van donar pas a un apoteòsic aplaudiment final de totes les dones galantejades.

Una vetlada que va congregar a nombroses dones Sequioleres i, entre elles, les nostres Madrines 2018 Àgueda i Nagore, i la Presidenta Elisabeth. Després de l’actuació de la Rondalla Sequiolera, el President Infantil 2018 Iker, repartia roses a les xiquetes i dones presents.

Va ser una gran nit per a tots. Per a elles per l’emoció de la ronda i amb la galania en forma de rosa. Per a ells per haver passat una bona estona, tant en els assajos com en l’actuació, tirant avant aquest important repte per tercer any consecutiu. I per a Sequiol perquè aportava el seu xicotet homenatge a una de les tradicions més ancestrals i exclusives de la nostra ciutat: La Festa de la Rosa.

Per a tancar una nit repleta d’emocions, una vegada més, i ja en són deu els anys, la cloenda de la vetlada va ser amenitzada pels amics de la Rondalla Vora Séquia, amb els seus boleros i balades, cançons d’amor i melangia, dolces paraules i belles melodies dedicades a les dones i xiquetes de Sequiol.
La Panderola que dóna entrada al barri de Sequiol, era el lloc escollit per dur a terme la serenata. La Verge bressolera sonava dolça en una càlida nit, ficant el fermall d’or a la Festa de la Rosa Sequiolera 2018.

Fotos cortesía de Sequiol

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*