Federació “Dolçaina i Tabal”

De tots és sabut que Castelló és una ciutat respectuosa amb les seues tradicions més arrelades, i dins d’aquestes tradicions, té un lloc privilegiat la música, aquella música interpretada des de temps immemorables pels nostres instruments més típics, la dolçaina i el tabal que acompanyen als nostres actes festius. I si ara com ara, dins de la comunitat, Castelló és la capital que per habitant té major percentatge de músics d’aquests instruments, caldrà recordar que no sempre va estar així.
Si ara com ara hem arribat a aquesta quantitat d’instrumentistes pertanyents a colles de dolçaina i tabal, hem de reconéixer que va ser gràcies als mítics Chamberga i Illescas que durant molts anys van posar la nota musical d’aquests instruments en les nostres festes. Gràcies a ells, el passat 22 d’Abril, en la Plaça Major de Castelló, va tenir lloc la posada de llarg de la “Federació de dolçaina i tabal de Castelló”, el president de la qual és un sequiolo, Adrián Nebot Sanahuja, un dolçainer que va fer els seus passos en la nostra secció de dolçaina i tabal i ens congratulem del nivell aconseguit i del càrrec de responsabilitat que ha assumit en la recentment creada federació.
L’acte de presentació va ser dinàmic, on les 4 agrupacions que avui conformen aquesta federació, Xarançaina, Soroll, Xaloc i Colla de dolçainers i tabaleters de Castelló, van fer un repàs de les diferents modalitats que ara per ara pot aconseguir-se amb les colles, des de la música de cercavila, fins a vertaders concerts de peces clàssiques, passant per la dansa, música de moros i cristians, etc., i que va ser acompanyat per diversos grups o associacions que van posar la nota de color a l’acte.
Un acte que va comptar amb la presència del món de la festa, Reines de les festes, Dames de la Ciutat i com no, Madrines i Presidents de les diferents comissions de sector, i entre els quals van estar els nostres càrrecs 2017, Teresa, Marcos i Beatriz, que segur van gaudir d’una vetlada musical, dinàmica i entretinguda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*