Elecció Regines y dames Magdalena 2023

ELECCIÓ REINES I DAMES – MAGDALENA 2023
A la fi de mes de juliol, a la ciutat de Castelló, per al món de la festa, és sinònim de nervis, emocions i, també, decepcions; perquè és el moment de l’elecció de les persones que exerciran la màxima representació institucional durant la pròxima edició magdalenera, perquè es trien a les Reines i les seues Dames de la Ciutat.
A primers del mes de juliol es donava a conéixer el reglament que regularia l’elecció de Reines i Dames de la ciutat, per a aquesta nova edició de la Magdalena de 2023, que disposava d’un període des de l’11 al 18, d’aqueix mateix mes, perquè totes les candidates que així ho volgueren pogueren presentar la documentació requerida en aquest. Un reglament que apareixia ja amb polèmica. Primer per les seues formes; una vegada més, sense consensuar amb el món de les festes; i segon pels canvis que s’abordaven en la seua redacció, incomplint, una vegada més, els acords que el món de les festes va adoptar com a conclusions del IV Congrés Magdalener; que hi ha que recordar que va ser afavorit pel propi Ajuntament.
Emparat en una falsa obertura, es “oblidava” del criteri establit en anteriors reglaments de considerar condició “sine qua non” haver sigut Madrina per a optar a ser Reina o Dama; creant un gran malestar en el món de la festa fins al punt de ser aprovat amb el vot en contra de quatre de les deu persones que componien el Consell Rector, així com propiciar un escrit de protesta de la Gestora de Gaiates, dirigit a la primera autoritat municipal.
Amb tot, finalitzat el termini de presentació, es van presentar dotze dones per a la Cort Major i set xiquetes per a la Cort Infantil -ressaltar la poca participació entre les infantils, malgrat haver ampliat en un any l’edat de presentació però és important recordar que les Madrines Infantils de les diferents Gaiates, ho eren des de la Magdalena 2020 el que feia que moltes superaren l’edat ampliada-. Al final, totes elles, majors i infantils, eren o havien sigut Madrines de Gaiates -com bé recull el refranyer espanyol “para este viaje no hacían falta estas alforjas”-.
Sequiol optava a tindre representació en totes dues Corts perquè nostres dues Madrines, Lourdes i Alejandra, havien presentat la seua candidatura.
I la vesprada del divendres 29, en el saló del Palau de la Festa, es procedia a la votació per a completar totes dues Corts. En primer lloc, es realitzava l’elecció de la Reina i Reina Infantil, per a la Magdalena de 2023.
Alejandra Sáez Sisamón, la nostra Madrina Infantil de la Magdalena 2022, era triada Reina de les Festes Infantil, per a la Magdalena 2023. I l@s Sequiol@s esclataven en una immensa alegria: Alejandra representaria a totes les xiquetes i xiquets de la ciutat.
Per part seua, Selene Tarín Alegre, que va ser Madrina de la Gaiata 19, era triada com a Reina de les Festes.
Després de la protocol·lària telefonada de l’Alcaldessa de la Ciutat a les recentment triades com a Reines per a la pròxima edició magdalenera, es va procedir a l’elecció de les sis xiquetes i dones que completarien la Cort d’Honor de les Reines.
Així, Alejandra estarà acompanyada de Sofia Guimerá Navarro (Gaiata 7), María Cano Rambla (Gaiata 10), Daniella Gimeno Segarra (Gaiata 6), Lucía Benítez García (Gaiata 14), Noa Pascual Soler (Gaiata 4) i Miriam Busto Lleó (Gaiata 18).
Per part seua, Selene, estarà acompanyada per Camila Castelluchio Monroy (Gaiata 6), Paula Hernández Capdevila (Gaiata 5), Raquel Provinciale Cassalla (Gaiata 3), Nadia Mas Gasulla (Gaiata 18), Raquel Prats Borreguero (Gaiata 13) i Andrea Alcaide Hernández (Gaiata 17).
Incomprensiblement, la nostra Madrina Lourdes no estava entre els qui acompanyaran enguany a la nostra Reina. No volem desmeréixer a les triades. Per a res, però sincerament creiem que Lourdes, pel seu currículum fester, pel seu saber estar, per la seua simpatia, per infinitat de motius, hauria d’haver estat dins de l’elenc seleccionat. Raons tindran els que van triar que hauran d’explicar. Per a tots l@s Sequiol@s va ser una enorme decepció però ens sentim molt orgullosos de la temprança i arrestos que va demostrar Lourdes, encaixant tan injusta decisió -un motiu més que demostra l’error que van cometre els qui no la van seleccionar-. Per a nosaltres l@s Sequiol@s has sigut, i seràs, mereixedora de tal distinció.
Però teníem alguna cosa a celebrar. I molt. Alejandra, la nostra Alejandra, era la Reina Infantil de les Festes 2023. La segona xiqueta Sequiola que aconseguia tan alta distinció festera. I com no podia ser d’una altra manera, la delegació Sequiol@ es va desplaçar per a acompanyar-la en tan emotiu esdeveniment.
Els nostres representants per a la Magdalena 2023, Adriana Llopis Pascual i els germans Lucía i Carlos Benedito Ordaz, acompanyats de la Presidenta de l’Associació Elisabeth Breva van entregar, a la flamant nova Reina Infantil, un espectacular centre floral i una peça original de la Gaiata Infantil del Sequiol, de la Magdalena 2022, en la qual Alejandra va ser la seua Madrina Infantil.
Enhorabona Alejandra per tan merescuda elecció. I extensible a Miguel i María José, els pares d’Alejandra, que segur gaudiran d’un magnífic any.
Amb emocions trobades: alegria per Alejandra i decepció per Lourdes, l@s Sequiol@s ens preparem ja per a la Magdalena 2023 que, segur, estarà plena de nous reptes on serem capaços d’aconseguir gran quota d’èxits.

Fotos cortesía VIVE CASTELLON

Fotos cortesía EL PERIODIC


Fotos cortesía COMISION

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*