EL PRIVILEGI DE SER NOMENADA GAIATA DE LA CIUTAT.

Les bases que regulen el concurs de Gaiates de la Magdalena de 2022 establien, en la seua tretzena base, que el monument que es designara guanyador d’aquest concurs podria ser designada la Gaiata de la Ciutat de l’edició de 2023, a criteri del Patronat Municipal de Festes. I, com tots sabem, aquest enorme privilegi va recaure en “Tradició, Mite i Llegenda”, la Gaiata que Sequiol va presentar a concurs.
I, en la mateixa base, s’indica que es realitzarà una maqueta, amb llum i amb una altura màxima d’un metre, de la Gaiata guanyadora que passarà a formar part del contingut museístic del Patronat Municipal de Festes -altre cantar seria preguntar-nos perquè es volen totes aqueixes reproduccions si no és per a acumular pols, però doctors hi ha en la santa Església-. L@s Sequiol@s van assumir aquest compromís de deixar constància per a la posterioritat de la seua Gaiata guanyadora de 2022 i es van posar a la feina.
Un nodrit grup de comissionats i comissionades van anar donant forma a la maqueta. Primer l’estructura que hauria de ser el suport tant de la llum com de les vidrieres. La col·locació dels braços i les artístiques vidrieres van donar pas a les rematades finals (motlures, bambolines, falda o la programació dels efectes lumínics). El resultat: una espectacular maqueta representativa de la que assumirà l’honor de representar a la Ciutat, en la Magdalena de 2023.
L’obra va ser entregada al Patronat Municipal de Festes el 12 de setembre i va quedar exposada en l’entrada principal de l’Ajuntament de la Ciutat, fins al 25 del mateix mes.
Una maqueta que va donar la benvinguda a les noves Reines de les Festes per a la Magdalena 2023, Selene i Alejandra, en el seu camí cap a la seua anhelada banda maragda que les acreditaria com les màximes representants festives de la ciutat. I, molt orgullosos, van posar, al costat d’ella, els màxims representants del Sequiol per a la Magdalena de 2023: Lucia i Carlos, Madrina i President Infantil, juntament amb la nostra Madrina Adriana; tots ells acompanyats de la Presidenta de l’Associació Elisabeth.
La Magdalena 2023 iniciava la seua marxa. Una edició que per a l@s Sequiol@s serà molt especial perquè nostra Gaiata “Tradició, Mite i Llegenda” il·luminarà la plaça Major de la nostra ciutat i una jove Sequiol@ representarà a tots els xiquets i xiquetes de Castelló amb la seua lluminosa i màgica banda verda de Reina Infantil.
Adriana, Lucía i Carlos, segur que la gaudíreu molt per això és molt important que, des del primer moment, paladegeu cada instant perquè seran únics i quedaran guardats ja, per sempre, en la vostra memòria RAM. Que ho gaudiu molt !!!

Fotos cortesía MUPHY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*