DIMARTS MAGDALENA 2024

Dimarts a Sequiol, a part de ser un dia ple de nervis, és el dia que els nens gaudeixen més, amb un programa especial per a ells, ple de jocs i activitats per passar el matí, acompanyats de bona música i la inauguració de un parc infantil amb castells inflables i moltes més atraccions infantils.

Fa uns dies Castelló va rebre la gran notícia que la desfilada de Gaiates era considerat BIC, això ha sigut possible gràcies a l’obstinació d’una gran persona, D. Agustin Mon Carro, amant i defensor del món de la festa i de les gaiates com a monument artistic. Així doncs este dia al matí en la plaça major de Castelló i envoltat de les màximes autoritats Agustin va poder ser testimoni del lliurament del document BIC, a l’ajuntament de Castelló i també rebre una encaixada del President de la Comunitat Sr. Carlos Manjon en finalitzar l’acte, tots ells van posar per a una foto amb el polze de la mà enlaire..

Cap al migdia, ens reuníem a la zona de la mascletà per gaudir-ne, i seguidament ens dirigim cap al cau sequioler per estar tots junts, fins a l’hora de partida cap a la Plaça Major, per al lliurament de premis de gaiates, entre d’altres.

Així doncs, vam agafar tota la nostra energia, i a ritme de música de xaranga ens vam dirigir cap a la Plaça Major, i un cop allà, Maria, Leyre, Victor i Elisabeth, es van dirigir cap a la zona on estaven la resta de màximes representants dels sectors gaiaters .

Un cop van arribar les Reines de les Festes i les seves Corts d’Honor, van començar els lliuraments de premis de presentacions de gaiata, seguidament premis d’articles de llibrets, i amb molt d’orgull i alegria, vam rebre el premi a millor portada de llibret, cosa que ens va posar súper contents a tots.

Moments de tensió, nervis, però molt orgull per la feina feta, sabent que estem tots contents pel magnífic esforç del nostre equip del matadero. 

I ja passaven als premis que més tensos ens posaven a tots, començant des de les votacions a gaiates infantils en què vam obtenir el premi a 5è lloc del premi a la Gaiata Infantil, i van ser els nostres màxims representants els que van recollir aquest amb un gran somriure.

Passem ja al lliurament de premis de la Gaiata major, monument que passa a ser la Gaiata de la Ciutat a l’any següent si obté el primer premi. I per sorpresa per a tots, la Gaiata 15 es va endur el 4t premi, i no tan contents, però amb tot el respecte i el somriure més gran, van pujar els nostres màxims representants a recollir aquest premi.

A finalitzar el lliurament vam tornar tots al sector per acabar de celebrar i per cridar de

emoció als nostres monuments, guanyadors per a nosaltres, i per a molts, és clar.

Des d’aquí donar la nostra màxima enhorabona a totes les gaiates que any rere any realitzen gaiates per tot l’esforç i l’afany que posen, ia la gaiata 7, guanyadora de totes dues aquesta Magdalena, enhorabona.

Fotos    cortesía COMISIO

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*