Cartell de les Festes de la Magdalena 2018

Entrats en la tardor, és tradició triar i presentar el cartell que anunciarà les festes que la ciutat celebrarà en les acaballes del següent hivern, quan la primavera demanarà pas.
Igual que es va realitzar l’any passat, l’Ajuntament de Castelló, per mitjà del Patronat de Festes, convocava el concurs anual per triar el cartell que anunciarà les nostres festes de la Magdalena 2018. Una vegada finalitzat el termini, el passat 17 d’Octubre, un jurat d’experts, entre els quals es trobava la sequiolera Estefanía Climent com a Reina de l’any anterior, va triar 10 cartells d’entre les 27 obres presentades. Aquests 10 cartells van passar a la següent fase, la de la votació popular per mitjà de la pàgina web decidim.castello.es.
El termini de votació va finalitzar el 30 d’octubre, resultant guanyador el cartell amb el lema “Colors al vent” del que són autors Marisol Barceló i Juan Vicente Fabregat, que d’aquesta forma revalidaven el premi aconseguit l’any passat.
Una vegada finalitzat tot aquest procés, va arribar el moment d’ensenyar a tots els veïns els cartells i sobretot el guanyador. Aquest any, per la coincidència amb el lliurament d’un premi a les Gaiates, va caldre canviar el dia en el qual tradicionalment es realitzava, és a dir, del divendres a la tarda nit, es va passar al dissabte al migdia. Per tant el dissabte 4 de novembre, al voltant de les 12,00 hores, els pòrtics de l’Ajuntament de la capital van acollir al món de la festa, que en comitiva es va desplaçar fins a la sala d’exposicions de la Fundació Davalos Fletcher perquè les Reines, Carla i Lucia, tallessin la cinta donant per inaugurada l’exposició. Una exposició decorada principalment amb motius pirotècnics cedits per Pirotècnia Peñarroja. Com no, la Gaiata del Sequiol, va estar present amb diversos membres de la comissió i amb els nostres càrrecs 2018, Àgueda, Nagore i Iker juntament amb la nostra presidenta Elisabeth.
Una vegada a l’interior, vindria l’acte protocol•lari, portant el fil conductor de l’acte el gerent de la citada fundació; lectura de l’acta del jurat a càrrec d’un altre sequiolero, Javier Roig; i posterior signatura del cartell per part dels guanyadors, que van dirigir als presents unes emotives paraules, explicant el significat del cartell, seguit d’intervencions del President de la Junta de Festes, Juan Vicente Bellido i de la presidenta del patronat, Sara Usó, que no va poder contenir les llàgrimes en recordar les emotives paraules de Juan Vicente Fabregat. I per tancar, el tradicional “Magdalena!”, llançat per les dues Reines.
Després, les fotos de rigor per al record dels protagonistes d’aquestes festes, al costat del cartell anunciador del seu any.
Com diem, les festes 2018 estan en marxa i ja tenen el seu cartell anunciador. Aquests “Colors al vent”, ens seran familiars perquè es mostraran en la majoria dels comerços de la ciutat, indicant que ja gairebé “el dia és arribat”.

Fotos cortesía de A.C. Gaiata 15 “Sequiol”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*