Sopar al Magatzem de Gaiates

Cada divendres a la nit, el personal encarregat de confeccionar els nostres monuments, organitza un sopar a l’escot en els magatzems municipals on dia a dia van prenent forma els esmentats monuments, on dia a dia es confeccionen les gaiates, en aqueix magatzem municipal conegut popularment com el “Matadero”. Però hi ha un divendres especial, un divendres prop de les festes nadalenques on després de la jornada de treball habitual, els soldadors, ferros, pinzells, fustes, caladores, i altres utensilis de treball, es canvien per utensilis per a menjar; quan a l’uniforme de treball se li afig un corbatí per a donar una mica de solemnitat al sopar; on per un moment es deixen de costat les soldadures, el pintat, els talls de fusta i tot el que suposa el treball diari en la confecció de les gaiates per a compartir junts com un sopar d’empresa qualsevol.

Perquè arriba el Nadal i en l’ambient ja es respira l’olor de Betlem, a llums nadalenques que adornen carrers i balconades, a arbres adornats, i per açò el divendres 4 de Desembre, celebràrem el nostre sopar tradicional de Nadal conegut com a sopar del corbatí.
Com en tota celebració important, va haver-hi una primera part a manera de recepció mentre s’esperava a la resta de comensals a força de bon pernil i formatge i sobretot regat amb vi i cervesa que va servir per a comentar temes gaiaters, o per a parlar sobre temes d’actualitat, futbol, moment econòmic actual, etc. com en qualsevol reunió d’amics.

Després es va donar pas al sopar pròpiament en taula a força de peix i una mica de marisc i, per descomptat, postres i begudes per a desitjar-nos unes bones festes i el desig que l’any 2016, ens vinga replet de salut i prosperitat i si pot ser, repetir com a mínim els premis obtinguts en l’anterior edició, per ells treballem.

 

Fotos cortesía de A.C. Gaiata 15 “Sequiol”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*